Ciemniewski Przemysław

Przemek Ciemniewski ma 37 lat. Jest ojcem dwóch niepełnoletnich córek. To były piłkarz klubu RKS Radomsko, a później piłkarz i trener grup młodzieżowych LKS Omega Kleszczów. Z wykształcenia magister AWF, pracował jako nauczyciel wychowania fizycznego w Zespole Szkół Elektryczno-Elektronicznych w Radomsku. Jego intensywne życie prywatne, sportowe i zawodowe zostało zrujnowane po zdiagnozowaniu w lutym 2014 roku złośliwego czerniaka skóry głowy. Wytrwale podjął jako sportowiec walkę z rakiem. Przechodził operacje i radioterapie aż po kolejnej operacji usunięcia wznowy guza okolicy karkowej w październiku 2014 roku doznał rozległego udaru niedokrwiennego mózgu. Był w stanie agonalnym ale po klinicznym leczeniu został „postawiony na nogi”. Pozostał jednak niedowład prawostronny z afazją ruchową  i zaburzeniami mowy. Stan ten powoduje, że Przemek wymaga ciągłej rehabilitacji ruchowej, terapii logopedycznej i przyjmowania leków.

W dalszym ciągu zmaga się jednak i walczy z ciężka chorobą nowotworową. Po przejściu kolejnych faz leczenia onkologicznego łącznie z badaniami klinicznymi powrócono do leczenia chemioterapią co jest bardzo wyniszczające dla organizmu. Leczenie to jest jednak skuteczne i rokuje dużą nadzieją na opanowanie choroby, która w chwili obecnej jest w fazie stabilizacji.

Występowanie choroby nowotworowej i stan po ciężkim udarze powoduje, że Przemek nie jest w stanie samodzielnie funkcjonować i wymaga opieki drogiej osoby, ciągłej rehabilitacji, terapii logopedycznej, konsultacji lekarskich i nieustannego leczenia co jest bardzo złożone i kosztowne

Dlatego dziękujemy za już okazaną pomoc, która pozwala utrzymać Przemka przy życiu i prosimy o dalsze wsparcie finansowa w formie darowizny lub przekazania 1% podatku.

POMÓŻ PRZEMKOWI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Ciemniewski, 5180 wspieracie Państwo codzienne zmagania Przemka.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu