Cichocki Bruno

Szanowni Państwo!
Bruno (ur. 14. lipca 2013 roku) urodził się z wadą wrodzoną lewej kości piszczelowej zdiagnozowaną jako miofibromatosis infantile. Stwierdzona jednostka chorobowa ma charakter wrodzony i przewlekły. W przypadku Bruna guzowata zmiana naruszyła strukturę dalszej części kości piszczelowej, powodując jej rozdęcie i skrócenie (o około 3,5 cm w stosunku do nogi zdrowej). Obecnie skrót kończyny wynosi około  6 cm, ponadto w obrębie wygięcia doszło do złamania, które od dwóch lat nie zrasta się i spowodowało powstanie stawu rzekomego.

Wszystko wskazuje jednak na to, że zarówno staw kolanowy jak i skokowy a także proces dalszego wzrostu kości nie są istotnie zaburzone, co daje nadzieje – przy zastosowaniu odpowiedniej rehabilitacji, sprzętu ortopedycznego, a docelowo operacyjnego wydłużenia kości – na pełna samodzielność oraz nieograniczona w istotnym stopniu umiejętność chodzenia.

Bardzo istotna role pełni konsekwentnie prowadzona rehabilitacja. Jest ona niezmiernie ważna, zarówno ze względu na przywrócenie maksymalnej funkcjonalności zmienionej kończynie (a co za tym idzie doskonalenie umiejętności chodzenia), ale także ze względu na konieczność niedopuszczenia do dalszych zaawansowanych wad postawy (m. in. skoliozy), wynikających z asymetrii powodowanej dysproporcją w długości kończyn.

Dziękujemy!
Wasza pomoc umożliwiła w 2017 zabezpieczenie Bruna w fantastyczną ortezę wykonaną w zakładzie ortotycznym pod okiem lekarzy ortopedów dziecięcych z Schoen Klinik w Niemczech. Dzięki niej Bruno może bardzo wygodnie i bezpiecznie chodzić. W 2017 roku dzięki zebranym funduszom odwiedziliśmy niemieckich specjalistów trzykrotnie. Wykonaliśmy niezbędną diagnostykę oraz dwie ortezy (pierwszą jeszcze w styczniu i kolejną, ponieważ Bruno bardzo szybko urósł – we wrześniu).

Rok 2018 będzie dla nas kolejnym wyzwaniem. Bruna czeka zaplanowane na trzy etapy leczenie chirurgiczne. Plany te wymuszają na nas zabezpieczenie środków na wzmożoną opiekę i rehabilitację.
Prosimy nie zapominajcie o Brunie – niestety jego leczenie jest długotrwałe i kosztowne. Grudzień - co rok - przynosi nam radość z tego co udało się osiągnąć i troskę o to, co przed nami z ogromnym zmartwieniem jakim jest zapewnienie środków finansowych. Jak dotąd – z Państwa ogromną pomocą – Brunek ma zapewnione leczenie, zaopatrzenie ortopedyczne i rehabilitację na najwyższym poziomie. Głęboko wierzymy, że to się nie zmieni.
W imieniu swoim oraz Synka bardzo proszę o każde możliwe wsparcie – przekazanie 1% podatku oraz darowizny.
Mama
Ewa Cichocka

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Cichocki, 2835 pomagacie Państwo mojemu synkowi zrobić pierwsze kroczki.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu