Brzuch Aleksandra

Nazywam się Aleksandra Brzuch. Jestem matką trojki dzieci. W 2011 roku zmieniło się moje dotychczasowe życie. Zdiagnozowano u mnie Stwardnienie Zanikowe Boczne (SLA). Jest to choroba, która prowadzi do niszczenia komórek nerwowych odpowiedzialnych za prace mięśni. W czasie rozwoju choroby dochodzi do systematycznego pogarszania się sprawności ruchowej – w późniejszych etapach do całkowitego paraliżu, utraty mowy i odruchów przełykania, a z czasem śmierci poprzez zatrzymanie pracy mięśni oddechowych. Aktualnie Uniwersytecki Szpital Kliniczny w Olsztynie prowadzi badania nad choroba i dokonuje przeszczepu komórek macierzystych. Na obecna chwile jest to jedyna eksperymentalna metoda leczenia, która daje pozytywne rezultaty. Ta metoda jest bardzo kosztowna i nie jest refundowana przez NFZ. Dostępne leki opóźniają rozwój choroby.

Obecnie choroba nie pozwala mi samodzielnie funkcjonować. Wymagam całodobowej opieki i pomocy przy wykonywaniu podstawowych codziennych czynności. Tylko stałe zażywanie leków, rehabilitacja może opóźnić postępy mojej choroby. Ponadto, od marca 2017 r. mój najmłodszy syn walczy z nowotworem (guzem mózgu). Sytuacja życiowa, z która musimy się mierzyć przekracza nasze możliwości finansowe.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBA!

Pomimo tych trudności nie poddaje się i liczę na to, że dzięki Państwa pomocy będę mogła jak najdłużej walczyć z choroba i cieszyć się każdym dniem wraz z dziećmi. Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem BRZUCH, 1975 pomogą mi Państwo w walce z chorobą oraz w codziennym funkcjonowaniu. Za wszelkie okazane wsparcie serdecznie dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu