Brzeziński Oliver

Oliver urodził się 08.05.2013 r., niespodziewanie, za wcześnie. W piątej dobie życia organizm powoli zaczął się wyłączać, nerki, układ krążenia, układ oddechowy – sepsa. Doszło do wylewów czwartego (ostatniego) stopnia. Przy pomocy najnowocześniejszej aparatury przetrwał. Choroba jednak pozostawiła po sobie ślad. Porencefalia, ciężko uszkodzony mózg. Lekarze zapewniali, że mózg dziecka jest plastyczny i wylewy się wchłoną. Wyczekiwaliśmy tego momentu, jednak otrzymaliśmy informację, iż wylew spowodował szereg chorób, najniebezpieczniejsze: Mózgowe porażenie dziecięce – nieuszkodzone części mózgu nie przejęły funkcji tych uszkodzonych przez co  każdej czynności Oliver musi się uczyć wciąż od nowa. Syn ma wzmożone napięcie rąk i nóg, w następstwie czego dochodzi do przykurczy oraz deformacji stawów. Osłabione napięcie mięśniowe brzucha, pleców i szyi przeszkadza Oliverowi utrzymać wyprostowaną sylwetkę. Ma cztery lata jeszcze nie siedzi i nie mówi. Epilepsja (padaczka)- u Oliverka to określenie całej grupy zaburzeń neurologicznych, mających charakter przewlekły. Ataki powodowały, że syn zamieniał się w roślinkę Wiele miesięcy jego krótkiego i bolesnego życia minęło kiedy wreszcie mózg dostroił się do leków. Padaczka prawie w całości jest wyciszona. My jednak ze strachem czekamy czy to się nie zmieni. Wielokierunkowa rehabilitacja ruchowa. Oliver wymaga częstych badań diagnostycznych u wielu specjalistów oraz przede wszystkim systematycznej i intensywnej rehabilitacji ruchowej. Trzy godziny tygodniowo w ramach Narodowego Funduszu Zdrowia są niewystarczająco skuteczne, aby dziecko robiło postępy. Po zabiegu ostrzykiwania toksyną botulinową, który miał na celu uzyskać jak największą poprawę stanu zdrowia Olivera poprzez zmniejszenie napięcia mięśniowego, okazało się, że prywatna rehabilitacja jest niezbędnym elementem procesu usprawniania dziecka. Niestety jest to niezwykle kosztowne. Pomimo choroby Oliver jest niezwykle pogodnym chłopcem. Jest w stanie wypowiedzieć pojedyncze sylaby. Wierzymy, że z pomocą specjalistów również postawi pierwsze kroki. Przed nim jednak wiele miesięcy/lat ciężkiej pracy. Prosimy Was o pomoc w dalszym rozwoju syna i podarowaniu mu szansy na lepsze życie.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Brzeziński, 4525 pomagają Państwo Oliverowi w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o lepsze jutro.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu