Baska Julian

Mam na imię Julek, urodziłem się jesienią 2011r. Już w pierwszym tygodniu życia stwierdzono, że moja nerka i serduszko nie pracują prawidłowo. Mam zwężenie łuku aorty i dwupłatkową zastawkę. Pierwszą operację miałem kiedy skończyłem zaledwie tydzień. Niestety, zarówno ona, jak i kolejne dwa zabiegi nie przyniosły spodziewanych efektów. Wciąż czekamy aż podrosnę i może wtedy uda się ostatecznie wyleczyć moje serduszko, nerkę niestety lekarze musieli usunąć. Rodziców zaniepokoił też wygląd moich oczu. Po konsultacjach stwierdzono rzadką genetyczną chorobę – aniridię, objawiającą się brakiem tęczówek, dodatkowo mam wrodzoną zaćmę, jaskrę i dokucza mi oczopląs. Niestety po pierwszej operacji jaskry zmiany w jednym oku stały się na tyle poważne, że już nim nie widzę, a drugim bardzo słabo.

Od pewnego czasu  zmagamy się również z kolejną diagnozą - zespół zaburzeń ze spektrum autyzmu. Mój świat różni się od tego jakim widzą go inni. Najlepiej czuję się w domu, w otoczeniu, które znam. Nie mogę wszystkiego zobaczyć, więc nowe miejsca i rzeczy budzą mój niepokój. Z drugiej strony jestem ciekawski, więc stale próbuję to przezwyciężać. Na licznych zajęciach rehabilitacyjnych uczę się jak patrzeć, reagować, radzić sobie z emocjami, porozumiewać się tak, aby lepiej rozumieć świat, móc się w nim odnaleźć i móc go oglądać nie tylko oczami. Jestem jeszcze za mały, żeby wszystko rozumieć, ale już wiem, że jak się uśmiecham, to rodzice mają więcej siły i wtedy mówią, że wszystko będzie dobrze.

POMÓŻ MI W MOICH CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Baska, 2016 pomagacie mi Państwo w moich aktualnych i przyszłych zmaganiach, za co z góry serdecznie dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu