Barwicka Ewa

Mam na imię Ewa i jestem radosną, czteroletnią dziewczynką. Od 2 roku życia choruję na cukrzycę typu 1 i od tego czasu, aby żyć muszę stale przyjmować insulinę za pomocą specjalnej pompy. Zbyt niski lub wysoki poziom cukru jest zagrożeniem dla mojego zdrowia i życia. Żeby tego uniknąć moi rodzice mierzą cukier z moich paluszków przed każdym posiłkiem oraz w nocy.

Jestem już przedszkolakiem! Aby mi ułatwić czas zabawy i nauki rodzice zakupili specjalnego pilota do pompy insulinowej, dzięki któremu można podawać insulinę w dowolnym momencie, bez konieczności odrywania mnie od zajęć lub wybudzania ze snu. Niedługo również będę korzystała z systemu do ciągłego monitoringu glikemii, który ochroni moje paluszki przed częstym nakłuwaniem oraz pomoże w regulowaniu moich cukrów. 3 razy w miesiącu będzie trzeba wymieniać specjalne diody, które nie są jeszcze refundowane.  Cukrzyca to choroba, która wymaga stałej opieki lekarskiej oraz „oprzyrządowania” między innymi takiego jak: insulina, strzykawki, wkłucia, glukoza w płynie, zastrzyki glukagenu, paski do pomiaru cukru. To wszystko kosztuje, ale zapewnia mi możliwość opanowania tej podstępnej i przewlekłej choroby.

Dziękuję Wam wszystkim za dotychczasowe wsparcie i proszę o dalszą pomoc. Chcę bawić się beztrosko jak inne dzieci i bez obaw poznawać otaczający mnie świat.

PROSZĘ, POMÓŻ MI ZMIENIĆ MOJE ŻYCIE NA LEPSZE I BEZPIECZNIEJSZE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Barwicka, 4003 pomagają mi Państwo w moich codziennych zmaganiach. Z góry dziękuję za pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu