Amelka ma 5 lat. Rok temu zdiagnozowano u niej chorobę OI - osteogenesis imperfecta. To wrodzona łamliwość kości, choć my wolimy o niej myśleć „kostnienie niedoskonałe". Choroba ta objawia się nadmierną kruchością kości, przez co dochodzi do częstych złamań.

Osteogenesis imperfecta nie można wyleczyć, a jedynie dbać o to, by Amelia była w jak najlepszej kondycji. Niezbędne są ćwiczenia pod okiem rehabilitanta oraz podawanie co kilka miesięcy leku. W przypadku złamań konieczne jest specjalistyczne postępowanie ortopedyczne, ćwiczenia rehabilitacyjno-usprawniające oraz zapewnienie sprzętu ortopedyczno-rehabilitacyjnego. To wszystko jest trudne, ale i kosztowne, dlatego doceniamy każdą pomoc i wsparcie.

1% podatku dla Amelki Marschall z wrodzoną łamliwością kości

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem MARSCHALL,12484 wspierasz Amelkę w codziennym funkcjonowaniu.