Mam na imię Agnieszka, choruję na SM (stwardnienie rozsiane), zdiagnozowano u mnie postać wtórnie postępującą, której dodatkowo towarzyszy duża spastyka (sztywnienie mięśni). Na ten typ choroby nie ma leku. Przyjmuję lek z badań klinicznych, aby opóźnić swoją niepełnosprawność.

Pewne jest, że chcąc zachować dobrą kondycję fizyczną, by móc samodzielnie się poruszać, muszę codziennie się rehabilitować. To rehabilitacja utrzymuje mnie w stanie chodzącym i daje nadzieję, że spacer z moim Synem będzie jeszcze możliwy przez długi czas. Teraz już nie planuję daleko, żyję tu i teraz.

WASZA POMOC TO DLA MNIE MOŻLIWOŚĆ CODZIENNEJ REHABILITACJI I UTRZYMANIA SPRAWNOŚCI

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Staniec, 10026 wspieracie mnie w codziennym funkcjonowaniu i systematycznej rehabilitacji.