Mam na imię Adam, choruję na na dystrofię mięśniową typu FSHD. Jest to postępująca choroba genetyczna. Jedynym sposobem spowolnienia jej postępu i uniknięcia lub opóźnienia wózka inwalidzkiego jest częsta, profesjonalna rehabilitacja.

Dodatkowo mierzę się z chorobą zwyrodnieniową kręgosłupa i wielopoziomową dyskopatią. Rehabilitacja, zakup leków i specjalistycznego sprzętu, wizyty u lekarzy specjalistów są bardzo kosztowne. Mimo dolegliwości jestem osobą pełną wiary w dobro ludzi. Mam nadzieję, że Ty również do nich należysz i zachcesz mnie wesprzeć.

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Byś, 9075 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu i w walce o sprawność. Dziękuję i życzę dużo zdrowia.