Dzień dobry! Mam na imię Alisia i na co dzień zmagam się z dwiema dysfunkcjami: stopami końsko - szpotawymi oraz niedosłuchem (głębokim na lewe uszko i średnim na prawe uszko)
Nazywam się Ada Siuta mam 30 lat i od urodzenia poruszam się na wózku inwalidzkim.
Adaś ma 11 lat. Od sierpnia 2019 r. choruje na ostrą białaczkę limfoblastyczną. Początek leczenia Adasia był bardzo ciężki, wystąpiły drgawki i problemy z oddychaniem. Znalazł się na OIOM-ie, gdzie po miesiącu odzyskał świadomość, zaczął mówić i chodzić. Obecnie jest w trakcie kolejnej chemioterapii.
Mamy dwójkę wspaniałych dzieci: Łucję i Adasia. Obydwoje są niepełnosprawni. Łucja urodziła się z wadą genetyczną - Zespołem Downa, Adaś cierpi na autyzm dziecięcy.
Nazywam się Adam Baran. W 2004 r. złamałem kręgosłup szyjny, w wyniku czego mam porażenie 4 kończynowe.
Adam ma 12 lat. W wieku 3 lat zdiagnozowano u niego autyzm i upośledzenie umysłowe w stopniu umiarkowanym, a w wieku 12 lat padaczkę.
Nazywam się Adam Boguszewski i mam 29 lat. Jestem po amputacji lewej ręki i nogi.
Nazywam się Adam Borzęcki i od lat walczę z nowotworem.
Witam. Jestem Adam, mam 6 lat i choruje przewlekle od niemowlęctwa. Dodatkowo od 3r.ż. zmagam się z astma oskrzelową. W tym roku jeszcze zdiagnozowano u mnie celiakie i to jeszcze nie koniec.
Adaś ma 10 lat. W 2015 r. zachorował na ostrą białaczkę limfoblasyczną. Ciężka walka o zdrowie syna trwała ponad 2 lata i zakończyła się pozytywnie. Niestety w sierpniu 2018 r. choroba nowotworowa wróciła ze zdwojoną siłą.
Witam. Mam na imię Adam. Jestem po amputacji obydwu kończyn dolnych.
Mam na imię Adam, choruję na na dystrofię mięśniową typu FSHD. Jest to postępująca choroba genetyczna. Jedynym sposobem spowolnienia jej postępu i uniknięcia lub opóźnienia wózka inwalidzkiego jest częsta, profesjonalna rehabilitacja.
W wyniku nagłego pęknięcia tętniaka Adam (54 lata, kochający podróże i jazdę na nartach) doznał poważnych uszkodzeń mózgu. Przeszedł ciężkie operacje z powikłaniami. Na skutek długiego leżenia wystąpiły silne przykurcze i postępujący zanik mięśni.
Mam na imię Adam i od dziecka walczę z nieuleczalną, genetyczną chorobą o charakterze postępującym - rdzeniowym zanikiem mięśni.
Nazywam się Adam Czeladzki. Jestem pilotem szybowcowym, który w 2009r. w wyniku wypadku złamał kręgosłup. Cały czas walczę o jak najpełniejszy powrót do zdrowia, ale sensem mego życia jest latanie.

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>