Przekaż 1% podatku

Okaż wsparcie podopiecznym Fundacji Avalon Czytaj więcej...

Załóż subkonto!

Poznaj możliwości, które Ci daje Fundacja Avalon. Czytaj więcej...

Zbadaj się. Nie odkładaj!

Odkryj Mapę Dostępności Fundacji Avalon Czytaj więcej...

Aktywność kluczem do niezależności

Weź udział w bezpłatnym projekcie współfinansowanym ze środków PFRON, także online. Czytaj więcej...

Nasze projekty

Numer KRS: 0000270809

Numer konta: 62 1600 1286 0003 0031 8642 6001

Dane do przelewów walutowych i zagranicznych

II edycja szkolenia z Pierwszej Pomocy - 17.08.2011r.

Zapraszamy na kolejną edycję naszego szkolenia z zasad udzielania Pierwszej Pomocy.

W czasie wakacji bardzo przydatne mogą się okazać umiejętności udzielenia pomocy i ratowania życia, dlatego zapraszamy wszystkich naszych Beneficjentów na szkolenie i wykład z zasad udzielana Pierwszej Pomocy.

! Naucz się, jak pomóc !
! Dowiedz się, jak działać, by w razie potrzeby nie stać obojętnie !
! Wypróbuj samemu techniki, które w przyszłości mogą pomóc uratować komuś życie !
! Nie bądź obojętny i działaj, by pomóc lub poinstruować, w jak sposób pomóc. Nigdy nie wiadomo, kiedy ta umiejętność może być przydatna i komu będziesz mógł uratować życie !

Szkolenie odbędzie się 17.08.2011r. o godz. 18.00 w siedzibie Fundacji Avalon przy al. Witosa 31 lok 108.

W celu zapisania się na szkolenie prosimy o kontakt mailowy na adres[email protected] lub pod numer tel. 22 640 14 64.

Dla wszystkich naszych beneficjentów szkolenie jest finansowane ze środków Fundacji i zostanie przeprowadzone przez doświadczonego instruktora.

W trakcie szkoleń będzie można nabyć wiedzę nie tylko teoretyczną, ale co ważniejsze również praktyczną!

Nie czekaj i zapisz się już dziś.

BO NIGDY NIE WIADOMO, KIEDY BĘDZIESZ MÓGŁ KOMUŚ POMÓC I URATOWAĆ ŻYCIE!!!

Poniżej opinia uczestniczki I edycji szkolenia - p. Julity Kuźniewskiej:

"Szkolenie z zakresu pierwszej pomocy przeprowadzone w fundacji Avalon uważam za bardzo przydatne. Zawierało niezbędne treści teoretyczne dotyczące kolejnych etapów udzielania pierwszej pomocy, najistotniejsze przedstawione zostały w sposób hasłowy - łatwy do zapamiętania.
Dużą zaletą była również część praktyczna szkolenia. Zaprezentowano technikę postępowania w omawianych sytuacjach, w tym przy użyciu minimalnej siły fizycznej ratownika, np. wyciągania poszkodowanego z samochodu, ułożenia w pozycji bocznej ustalonej, wreszcie zademonstrowano prawidłowe formy resuscytacji. Zwrócono również uwagę na najczęściej popełniane błędy.
Bardzo pomocne było użycie profesjonalnych fantomów oraz demonstracja na ochotniku odgrywającym rolę osoby poszkodowanej. Podkreślano wysoką wartość wykorzystania wiedzy w formie instruktażu przez osoby z dysfunkcjami fizycznymi. Chętni słuchacze mogli również przetestować swoje siły w praktyce oraz uzyskać odpowiedzi na nurtujące pytania.
Tematyka przydatna chyba każdemu, nawet w formie odświeżenia posiadanej wiedzy".