NASZE PROJEKTY

Numer KRS: 0000270809

Numer konta: 62 1600 1286 0003 0031 8642 6001

Dane do przelewów walutowych i zagranicznych

AKTUALNOŚCI

Fundacja Avalon – jedna z największych organizacji pozarządowych wspierających osoby z niepełnosprawnościami i przewlekle chore uruchamia nowe biuro prasowe oparte na platformie komunikacyjnej Prowly. Newsroom będzie dostępny pod adresem biuroprasowe.fundacjaavalon.pl.

W biurze prasowym Fundacji Avalon będzie można znaleźć informacje o działaniach organizacji w obszarze finansowym, a także o przedsięwzięciach w ramach programów społecznych i edukacyjnych Fundacji, mających na celu zmianę postrzegania osób z niepełnosprawnościami w polskim społeczeństwie.
Publikowane informacje zostały skategoryzowane zgodnie z prowadzonymi przez organizację projektami w pięciu zakładkach: Subkonta (wsparcie finansowe podopiecznych), Helpuj (działanie nowoczesnej platformy crowdfundingowej), Active (aktywna rehabilitacja), Sekson (życie intymne osób z niepełnosprawnością), Extreme (sporty ekstremalne osób z niepełnosprawnościami).

Nowoczesny i przejrzysty układ platformy komunikacyjnej, na której powstaje newsroom ułatwi poruszanie się po stronie i wyszukiwanie informacji. Wszystkie publikacje dostępne będą w przejrzysty sposób również na urządzeniach mobilnych.

Platforma, na której zbudowane zostało nowe biuro Fundacji Avalon pozwala w łatwy sposób nie tylko przeglądać, ale również pobierać treści. Dodatkowo, w zakładce Press Kit dostępne będą materiały wizerunkowe (logotypy, grafiki, zdjęcia i filmy) przeznaczone do swobodnego wykorzystania.