Pełno(s)prawnie seksualni

Dołącz do akcji organizowanej przez projekt Sekson i markę Your KAYA Czytaj więcej...

Wyślij SMS charytatywny!

Okaż wsparcie podopiecznym Fundacji Avalon Czytaj więcej...

Załóż subkonto!

Poznaj możliwości, które Ci daje Fundacja Avalon. Czytaj więcej...

Zbadaj się. Nie odkładaj!

Odkryj Mapę Dostępności Fundacji Avalon Czytaj więcej...

Aktywność kluczem do niezależności

Weź udział w bezpłatnym projekcie współfinansowanym ze środków PFRON, także online. Czytaj więcej...

Nasze projekty

Numer KRS: 0000270809

Numer konta: 62 1600 1286 0003 0031 8642 6001

Dane do przelewów walutowych i zagranicznych

Fundacja Avalon przekazała już ponad 204 mln zł wsparcia!

Fundacja Avalon, jedna z największych organizacji pozarządowych wspierających osoby z niepełnosprawnościami i przewlekle chore, przekazała swoim podopiecznym w formie dofinansowań do kosztów leczenia, rehabilitacji i codziennej egzystencji, już ponad 204 mln złotych. Fundacja pomocą obejmuje ponad 11 000 osób z całej Polski i jest drugą organizacją w Polsce pod względem wysokości zebranych środków z 1% podatku. Cały czas istnieje możliwość dołączenia do grona podopiecznych Fundacji – osoby zainteresowane zapraszamy na stronę www.fundacjaavalon.pl.

Wydatki osób z niepełnosprawnościami i przewlekle chorych są znacznie wyższe niż u przeciętnego zdrowego człowieka. W połączeniu z trudnościami na rynku pracy i ograniczoną możliwością dofinansowania, koszty związane z leczeniem, rehabilitacją i transportem często są dla naszych podopiecznych nie do udźwignięcia a wsparcie finansowe okazuje się być niezbędne. Od momentu, kiedy Fundacja otrzymała status OPP, jej celem jest szeroko rozumiana pomoc osobom z niepełnosprawnościami i przewlekle chorym.

Ponad 200 milionów złotych dla osób z niepełnosprawnością i przewlekle chorych to ogromny powód do dumy! To pokazuje, jak skutecznie udaje się naszej Fundacji nieść pomoc potrzebującym i jednocześnie, jak ogromnym zaufaniem jesteśmy darzeni przez darczyńców. Największą satysfakcję daje jednak świadomość, jak bardzo, dzięki każdej z tych 204 milionów złotówek, udało nam się zmienić niełatwą rzeczywistość osób realnie potrzebujących wsparcia. To daje nam siłę, motywację i mobilizuje do dalszej pracy. Ogromnie dziękuję za pracę i ogromne zaangażowanie całemu zespołowi Fundacji Avalon, a przede wszystkim darczyńcom, bez których nigdy nie udałoby nam się tak dużo osiągnąć.” – komentuje Krzysztof Dobies, dyrektor generalny Fundacji Avalon

Każdy podatnik może przekazać na rzecz podopiecznych Fundacji Avalon 1% podatku lub wspierać poprzez wpłatę darowizny. Wsparcie finansowe jest możliwe dzięki subkontom prowadzonym w ramach projektu „Weź sprawy we własne ręce!”. Podczas przekazywania 1% podatku należy wskazać KRS Fundacji Avalon - 0000270809 oraz nazwisko i numer subkonta podopiecznego - „Kowalski, xxx”, któremu przekazuje się wsparcie.

Osoby z niepełnosprawnością i przewlekle chore, posiadające subkonto w Fundacji Avalon można wspierać również przez autorską platformę crowdfundingową Helpuj.pl oraz portale współpracujące PayU, Facebook, Allegro, FaniMani, SMS charytatywny.