Wyślij SMS charytatywny!

Okaż wsparcie podopiecznym Fundacji Avalon Czytaj więcej...

Załóż subkonto!

Poznaj możliwości, które Ci daje Fundacja Avalon. Czytaj więcej...

Zbadaj się. Nie odkładaj!

Odkryj Mapę Dostępności Fundacji Avalon Czytaj więcej...

Aktywność kluczem do niezależności

Weź udział w bezpłatnym projekcie współfinansowanym ze środków PFRON, także online. Czytaj więcej...

Nasze projekty

Numer KRS: 0000270809

Numer konta: 62 1600 1286 0003 0031 8642 6001

Dane do przelewów walutowych i zagranicznych

Aktualności

Fundacja Avalon na pierwszym miejscu wśród fundacji, które można wesprzeć podczas zakupów internetowych z FaniMani

FaniMani.pl to portal umożliwiający pomaganie przy okazji zakupów online, dzięki któremu łącznie przekazano wsparcie w wysokości 2 136 626,52 zł. Na pierwszym miejscu wśród organizacji z największą liczbą darowizn zebranych przez portal w III kwartale 2020 roku jest Fundacja Avalon.

FaniMani.pl to portal umożliwiający pomaganie przy okazji zakupów online, dzięki któremu łącznie przekazano wsparcie w wysokości 2 136 626,52 zł. Na pierwszym miejscu wśród organizacji z największą liczbą darowizn zebranych przez portal w III kwartale 2020 roku jest Fundacja Avalon.

Serwis FaniMani.pl umożliwia pomaganie przy okazji zakupów online oraz rezerwacji noclegów online lub zamawiania jedzenia - kupujący płaci za produkty, a określony na stronie procent darowizny trafia do wybranego podopiecznego albo organizacji.

W III kwartale 2020 roku w FaniMani.pl zebrano 178 356.31 zł dzięki 122 tysiącom darowizn. Największa suma pozyskanego wsparcia wpłynęła 1 września, kiedy użytkownicy serwisu podarowali przy okazji zakupów online 2847,55 zł. Nowa darowizna w serwisie pojawia się co 65 sekund, a największa z nich wyniosła aż 409,57 zł!

Fundacja FaniMani powstała w 2014 roku z misją wspierania organizacji społecznych i działalności non profit w zbieraniu funduszy na to, co ważne. Fundacja Avalon rozpoczęła współpracę z FaniMani.pl w 2015 roku. Obecnie jest na pierwszym miejscu pod względem liczby darowizn spośród 6545 organizacji korzystających z serwisu. Ogromnym plusem narzędzia jest to, że jest proste w użyciu i bezpłatne dla podopiecznych i darczyńców.

FaniMani wychodzi naprzeciw darczyńcom, udostępniając Przypominajkę, czyli rozszerzenie do przeglądarek Chrome, Firefox i Opera, które wskazuje, na które sklepy partnerskie, FaniMani  przekazuje część wartości zakupów organizacjom społecznym. Dostępna jest również aplikacja mobilna.

podsumowanie iii 2020 naglowek v 3