Przekaż 1% podatku

Okaż wsparcie podopiecznym Fundacji Avalon Czytaj więcej...

Załóż subkonto!

Poznaj możliwości, które Ci daje Fundacja Avalon. Czytaj więcej...

Zbadaj się. Nie odkładaj!

Odkryj Mapę Dostępności Fundacji Avalon Czytaj więcej...

Aktywność kluczem do niezależności

Weź udział w bezpłatnym projekcie współfinansowanym ze środków PFRON, także online. Czytaj więcej...

Nasze projekty

Numer KRS: 0000270809

Numer konta: 62 1600 1286 0003 0031 8642 6001

Dane do przelewów walutowych i zagranicznych

Fundacja Avalon i Amp Futbol z challengem #EXTARAsprawni na TikToku!

Nasz projekt Avalon Extreme wraz ze Stowarzyszeniem Piłki Nożnej Osób Niepełnosprawnych Amp Futbol rozpoczyna challenge na TikTok'u pod hasztagiem #EXTRAsprawni.

Nasz projekt Avalon Extreme wraz ze Stowarzyszeniem Piłki Nożnej Osób Niepełnosprawnych Amp Futbol rozpoczyna challenge na TikToku pod hasztagiem #EXTRAsprawni. Zainicjowane wspólnie z Amp Futbol wyzwanie ma na celu uzmysłowienie osobom sprawnym i z niepełnosprawnościami, jak wiele przeszkód i ograniczeń można pokonaćSportowcy z różnymi niepełnosprawnościami biorący udział w challenge #EXTRAsprawni pokażą, że nie ma rzeczy niemożliwych, a niepełnosprawność nie stoi na przeszkodzie do samorealizacji, aktywności życiowej i sportowej czy rozwoju pasji. W ślad za nimi użytkownicy TikToka zostają zaproszeni do spróbowania swoich sił w sporcie, bez użycia jednej ręki czy nogiW ten sposób, organizatorzy pragną zachęcić odbiorców do podejmowania wyzwań oraz odrzucenia wymówek. Challenge na Tik Toku stanowi rozwinięcie kampanii społecznej EXTRAsprawni 2020, prowadzonej przez Fundację Avalon i współfinansowanej ze środków PFRON.

TikTok to przede wszystkim przestrzeń nieograniczonej kreatywności, która sprzyja aktywności i nawiązywaniu kontaktów. Poprzez kolejne partnerstwa chcemy udowadniać, że TikTok to również idealne miejsce do dzielenia się sportowymi emocjami. Jesteśmy bardzo dumni, że możemy wziąć udział w projekcie #EXTRAsprawni, który pokazuje, że osoby z niepełnosprawnością mogą uprawiać sport, a często nawet rywalizować z osobami pełnosprawnymi. Jestem przekonany, że nasza społeczność nas nie zawiedzie i również przy tej okazji przygotuje inspirujące treści, które pokażą, że niepełnosprawni mogą być Extrasprawni – mówi Drzewiecki.

Amp Futbol to piłka nożna, którą uprawiają zawodnicy po jednostronnej amputacji kończyny dolnej - w przypadku graczy z pola, lub kończyny górnej u bramkarzy. Dyscyplinę wypromowało Stowarzyszenie Amp Futbol Polska.

Współpraca Fundacji Avalon, AmpFutbolu i platformy TikTok ma na celu zmianę percepcji niepełnosprawności i zachęcenie odbiorców do spróbowania nowych rzeczy, stawiania sobie wyzwań oraz odrzucenia wymówek. Weź udział w challenge #EXTRAsprawni! Spróbuj swoich sił i realizuj się w sporcie, bez użycia ręki czy nogi! Masz obawy? Przełam swoje słabości, przekrocz granice i… baw się z nami! #WystarczyZacząć!

Odwiedź organizatorów: