Z garażu X

Jesteś zagorzałym petrolhead’em, który śledzi najpopularniejsze seriale motoryzacyjne z USA? Kręci Cię adrenalina i żyjesz motorsportem? Zżera Cię ciekawość, jak przebiega budowanie superszybkich i niesamowitych aut od zera? A może nowością dla Ciebie będzie fakt, że motorsport to dyscyplina, w której sukcesy mogą osiągać także osoby z niepełnosprawnościami? Jeśli choć na jedno pytanie odpowiedziałeś twierdząco, to znaczy, że „YouTube'owy kanał motoryzacyjny „Z garażu X” to projekt, z którym koniecznie musisz się zapoznać!

X jak świat ekstremalnych sportów motorowych

„Z Garażu X” to nowy kanał na YouTube, prowadzony przez dwóch czarujących prowadzących - The Sebo i Maneya. Pod tajemniczymi pseudonimami kryją się utytułowani kierowcy rajdowi i wyścigowi - Sebastian Luty i Maciej Manejkowski, którzy są częścią projektu Avalon Extreme Racing. Projekt na co dzień pokazuje, że „prawdziwy sport jest jeden” i osoby z niepełnosprawnościami osiągają sukces w sportach ekstremalnych z powodzeniem rywalizując obok sportowców w pełni sprawnych. Z Garażu X to przestrzeń dla pasjonatów motorsportu, wyścigów samochodowych, rajdów, budowania superszybkich i niesamowitych aut .

Dzielimy się w nim naszą pasją i wszystkim, co związane z Avalon Extreme Racing. Humor, lifestyle teamu motosportowego, przygody, podróże i duża dawka wiedzy - tego możecie spodziewać się w każdym odcinku. To także pozycja dla wszystkich, którzy chcą zobaczyć jak Sebastian oraz ambasadorzy Fundacji Avalon przełamują bariery niepełnosprawności w motorsporcie. A to wszystko dostaniecie podane w formie żartów i scen wykraczających poza świat motorsportu! Zapraszamy do oglądania nowych odcinków, co 2 tygodnie - w środy o 16:00! - Maciej Manejkowski, utytułowany kierowca rajdowy i koordynator w Garażu X.

Garaż, czyli świat motorsportu od kuchni

„Z Garażu X” w 80% realizowany jest w Garażu w Jawczycach, ale znajdą się też fragmenty wszystkich nagranych przez lata materiałów filmowych pokazujących codzienność projektu Avalon Extreme Racing. Wśród nich również zagraniczne wyjazdy na najsłynniejsze tory wyścigowe na świecie. W tej chwili na kanale pojawiła się seria, w której The Sebo i Maney podsumowują sezon startowy 2021 - wszystkie swoje motorsportowe sukcesy i porażki, które odnieśli w minionym sezonie. Już teraz dostępne są odcinki, z których można dowiedzieć się, jak „Sebastian Luty chciał złamać regulamin toru Monza, a złamała nas półoś na torze Imola !”i jak "Maney wbija się na pudło autem słabszym o 150 KM niż konkurencja”. W przyszłości pojawią się również kolejne, z których oglądający będą mogli dowiedzieć się o technice jazdy w sportach motorowych, czy szczegółowej budowie auta rajdowego i wyścigowego od strony technicznej. Będą mieć też możliwość zobaczyć zza kulis budowę najnowszego nabytku ekipy Avalon Extreme Racing – ponad 500 konnego Hyundai i20v3 Proto – auta, które zdobywać ma złote medale wraz z Sebastianem Luty i Maciejem Manejkowskim w sezonie 2023. Już teraz koniecznie zasubskrybujcie kanał ” Z garażu X”!

Już niedługo…

Ekipa Avalon Extreme Racing rozpoczęła także pracę nad wyjątkowym formatem telewizyjnym w ramówce Motowizji – to jeden z najpopularniejszych kanałów motoryzacyjnych w Polsce. Serial będzie prezentował szczegółową wiedzą techniczną. Po jego obejrzeniu każdy mechanik samochodowy w Polsce zapragnie zbudować swoją własną rajdówkę. Serial Z Garażu X jest w początkowym etapie przygotowań, ale robocze wersje trzech odcinków telewizyjnych są już gotowe! Jest na co czekać, dlatego na razie ekipa nie zdradza więcej szczegółów!

Wesprzyj działania Fundacji Avalon