Fundacja Avalon na pierwszym miejscu wśród fundacji, które można wesprzeć podczas zakupów internetowych z FaniMani

FaniMani.pl to portal umożliwiający pomaganie przy okazji zakupów online, dzięki któremu łącznie przekazano wsparcie w wysokości 2 136 626,52 zł. Na pierwszym miejscu wśród organizacji z największą liczbą darowizn zebranych przez portal w III kwartale 2020 roku jest Fundacja Avalon.

Serwis FaniMani.pl umożliwia pomaganie przy okazji zakupów online oraz rezerwacji noclegów online lub zamawiania jedzenia - kupujący płaci za produkty, a określony na stronie procent darowizny trafia do wybranego podopiecznego albo organizacji.

W III kwartale 2020 roku w FaniMani.pl zebrano 178 356.31 zł dzięki 122 tysiącom darowizn. Największa suma pozyskanego wsparcia wpłynęła 1 września, kiedy użytkownicy serwisu podarowali przy okazji zakupów online 2847,55 zł. Nowa darowizna w serwisie pojawia się co 65 sekund, a największa z nich wyniosła aż 409,57 zł!

Fundacja FaniMani powstała w 2014 roku z misją wspierania organizacji społecznych i działalności non profit w zbieraniu funduszy na to, co ważne. Fundacja Avalon rozpoczęła współpracę z FaniMani.pl w 2015 roku. Obecnie jest na pierwszym miejscu pod względem liczby darowizn spośród 6545 organizacji korzystających z serwisu. Ogromnym plusem narzędzia jest to, że jest proste w użyciu i bezpłatne dla podopiecznych i darczyńców.

FaniMani wychodzi naprzeciw darczyńcom, udostępniając Przypominajkę, czyli rozszerzenie do przeglądarek Chrome, Firefox i Opera, które wskazuje, na które sklepy partnerskie, FaniMani  przekazuje część wartości zakupów organizacjom społecznym. Dostępna jest również aplikacja mobilna.

podsumowanie iii 2020 naglowek v 3