Dofinansowujemy rehabilitację dla osób z niepełnosprawnością ruchową

Centrum Aktywnej Rehabilitacji Avalon Active zaprasza do skorzystania z nowej oferty karnetów na zajęcia rehabilitacyjne. Wszystkim osobom z orzeczeniem o niepełnosprawności ruchowej Fundacja Avalon dofinansuje zajęcia rehabilitacyjne w wysokości 50%. W ramach nowej oferty oprócz zajęć indywidualnych przygotowano również nowe propozycje zajęć grupowych. W terapii można wziąć udział stacjonarnie w siedzibie Fundacji oraz online.

Nowe karnety w Centrum Aktywnej Rehabilitacji Avalon Active

Wraz z pierwszym powiewem wiosny w Avalon Active przyszedł czas na zmiany. W ramach dofinansowanego przez Fundację karnetu rehabilitacyjnego "Aktywni i Samodzielni" organizacja oferuje rozszerzony pakiet zajęć, w tym terapię indywidualną, rehabilitację w wodzie, wspinaczkę, cross trening, zumbę, treningi outdorowe, treningi VR, jogę, nordic walking, jak również niezmiennie porady psychologiczne i logopedyczne. W programie mogą wziąć udział osoby powyżej 16. roku życia, z orzeczeniem z tytułu niepełnosprawności narządu ruchu. Z oferty możesz skorzystać wykupując wybrany karnet: rehabilitacji stacjonarnej, online, w wodzie czy podczas wspinaczki. Z nową propozycją karnetów można zapoznać się na stronie Rehabilitacja dofinansowana - FundacjaAvalon.pl

Nie tylko najtańszy ale również najbardziej różnorodny program rehabilitacji

“Aktywni i Samodzielni”  to oprócz tradycyjnej terapii indywidualnej  z fizjoterapeutą, także dodatkowe aktywności stanowiące ważny element procesu rehabilitacyjnego. W większości przypadków są to zajęcia  sportowe, dostosowane do potrzeb osób z niepełnosprawnością przemycające sprytnie aspekt rehabilitacyjny. . Nad zajęciami aktywnymi i sportowymi czuwają nie tylko instruktorzy zajęć ale również fizjoterapeuci. Oparty na wieloletnim doświadczeniu pracy z osobami z niepełnosprawnością program Centrum Aktywnej Rehabilitacji Avalon Active przynosi niesamowite efekty w zakresie aktywności i samodzielności naszych pacjentów na co dzień.

Jak można się zgłosić na rehabilitację?

Wszelkie pytania i zgłoszenia dotyczące rehabilitacji można kierować do Fundacji Avalon mailowo na adres: [email protected] lub podjąć kontakt telefoniczny 796 324 328. Pracownicy Fundacji Avalon czekają na pytania od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:00 - 21:00, a w piątki w godzinach 8:00 – 16:00

Wesprzyj działania Fundacji Avalon