Czerwcowe spotkanie filmowe z cyklu MOVIE-MY NA GŁOS

W sobotę 25 czerwca w sali konferencyjnej w Muzeum Żydów Polskich POLIN odbędzie się trzecie spotkanie filmowe z cyklu MOVIE-MY NA GŁOS. Tym razem w ramach Projektu Sekson przygotowaliśmy seans filmu “Opiekun”. Po nim odbędzie się dyskusja wokół tematu asystencji osobistej.  Zapisać się na wydarzenie można pod linkiem: https://bit.ly/film-opiekun-zapisz-się

Filmowy początek spotkania

Każde spotkanie z cyklu MOVIE-MY NA GŁOS rozpoczyna się seansem filmowym. Tym razem zostanie wyemitowany film Opiekun, w reżyserii Roba Burnetta. Fabuła opowiada o pisarzu Benie, który przeszedł na emeryturę. Po wielu zawirowaniach losu zaczyna pracę jako opiekun Trevora - złośliwego nastolatka z dystrofią mięśniową. Wkrótce wyruszają we wspólną podróż, podczas której poznają nowych ludzi i nawiązują ze sobą więź. Film wyświetlany będzie z polskim lektorem i polskimi napisami, aby był dostępny dla osób z różnymi niepełnosprawnościami.

Porozmawiajmy o asystencji osobistej

Po seansie zapraszamy na ciekawą dyskusję. Podczas spotkania zabiorą głos zaproszeni goście.

Podczas panelu dyskusyjnego będzie można usłyszeć Martę Kotas – terapeutkę pedagogiczną, która od 14 lat pracuje z dziećmi, a od ośmiu głównie z tymi ze spektrum autyzmu. Towarzyszyć jej będzie Aleksandra Sanecka – studentka pedagogiki specjalnej, która pracuje jako asystentka osoby z niepełnosprawnością. Dyskusję moderować będzie Bogumiła Siedlecka-Goślicka - działaczka na rzecz osób z niepełnosprawnością, członkini Zespołu Eksperckiego Projektu Sekson, influencerka znana jako Anioł na Resorach.

Wesprzyj działania Fundacji Avalon