#CrossChallenge z Avalon Active

Projekt Avalon Active, prowadzony przez Fundację Avalon, jedną z największych organizacji działających na rzecz osób z niepełnosprawnościami, rozpoczyna challenge na Facebooku pod hasztagiem #CrossChallenge. Rozpoczynająca się 9 maja akcja ma zachęcić do drobnych aktywności osoby o różnej sprawności fizycznej.

Jak wziąć udział w #CrossChallenge?

Przez siedem dni kolejno fizjoterapeuci z Avalon Active zaproszą internautów do wykonania pewnych ćwiczeń w dwóch poziomach – podstawowym i zaawansowanym. Filmiki instruktarzowe będą umieszczane na profilu na Facebooku Fundacji Avalon.

Uczestnicy #CrossChallenge będą mieli za zadanie w komentarzu zamieścić film lub zdjęcie dokumentujące to, jak wykonują ćwiczenia proponowane na cały dzień. Każdy kolejny dzień tego wyzwania będzie swego rodzaju niespodzianką, ponieważ rodzaj ćwiczeń nie będzie wcześniej zapowiedziany.

Dla najwytrwalszych sportowców przewidziane są ciekawe nagrody!

Po co challenge?

Akcja #CrossChallange to nie tylko zabawa w mediach społecznościowych. Celem tego sportowego wyzwania jest aktywizacja podopiecznych i internautów, promocja aktywności czyli cross treningu realizowanego stacjonarnie i online przez fundację,  promocja fizjoterapii oraz zwiększenie świadomości potrzeby zachowania regularności ćwiczeń.

„Zachęcamy wszystkich do wzięcia w naszym sportowym wyzwaniu. Być może dla kogoś to będzie dobra okazja do rozpoczęcia swojej przygody z aktywnością fizyczną. Zapraszamy do wzięcia udziału w #CrossChallenge, ponieważ jest to okazja do dobrej zabawy oraz do zadbania o swoją kondycję”

– Katarzyna Milczarek, koordynatorka Avalon Active.

Centrum Aktywnej Rehabilitacij Avalon  Active zaprasza także na rehabilitację:

Wszelkie pytania i zgłoszenia dotyczące rehabilitacji można kierować do Fundacji Avalon mailowo na adres [email protected] lub podjąć kontakt telefoniczny 796 324 328. Pracownicy Fundacji Avalon czekają na pytania od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:00 - 21:00, a w piątki w godzinach 8:00 – 16:00

Zachęcamy do śledzenia profilu Fundacji Avalon na Facebooku!

Wesprzyj działania Fundacji Avalon