W terapii, która zajmuje się leczeniem zaburzeń czynnościowych narządu ruchu, najważniejszy jest obszerny wywiad i wnikliwą diagnostykę wykonywane przed zabiegiem. Fizjoterapeuta podczas badania jest w stanie odnaleźć zaburzone struktury, stwierdzić stopień ich uszkodzenia oraz przeanalizować mechanizmy pojawienia się dolegliwości. Przyczyną pojawiających się dolegliwości bólowych często bywa nieodpowiednie przygotowanie wydolnościowe tkanek do obciążenia jakie przyjmują w trakcie aktywności. Leczenie polega na przywróceniu wzajemnej równowagi między mięśniami, stawami i strukturami nerwowymi. W celu uzyskania właściwych efektów wykorzystuje się w leczeniu techniki mobilizacji stawów, neuromobilizacje struktur nerwowych, leczenie tkanek miękkich oraz medyczny trening funkcjonalny.

Terapia dedykowana jest osobom, które:

• Wymagają leczenia dolegliwości związanych z dysfunkcją tkanek w obrębie stawów kręgosłupa oraz stawów obwodowych,

• Wymagają profilaktyki w celu zapobiegania postępującym następstwom choroby zwyrodnieniowej stawów,

• Wymagają terapii w wyniku przebytego urazu (złamania, skręcenia stawów), rekonwalescencja po zabiegach operacyjnych narządu ruchu

Po więcej informacji zapraszamy do gabinetu Avalon Active gdzie wykwalifikowani fizjoterapeuci poprowadzą terapię celowaną w przyczynę bólu czy Państwa dysfunkcji.

Kontakt: Fundacja Avalon – Bezpośrednia Pomoc Niepełnosprawnym tel. 22 349 97 71 lub 796 324 328 lub mailowo: [email protected]

Masz pytanie? Prześlij prośbę o kontakt:

Temat kontaktu *

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a