Terapeuta przy aplikacji plastrów nie korzysta z gotowych szablonów! Bardzo ważne jest, aby każda aplikacja została poprzedzona diagnostyką fizjoterapeutyczną, podczas której (poza oceną układu kostnego i mięśniowo-powięziowego), terapeuta wyeliminuje ewentualne przeciwwskazania do terapii.

Efekty działania plastra są zależne od sposobu jego naklejenia. Głównym działaniem aplikacji jest poprawa mikrokrążenia. Spowodowane jest to uniesieniem skóry po jej oklejeniu, co powoduje lepsze krążenie i dotlenienie mięśni i tkanek, a tym samym przyspieszy proces regeneracji. Uniesienie skóry powoduje również zmniejszony nacisk na receptory bólowe, co powoduje zmniejszenie bólu.

Działanie aplikacji kinesiology taping:

• Poprawa sylwetki ciała poprzez korekcję nieprawidłowego ustawienia stawów np. st. kręgosłupa

• Działanie przeciwbólowe dzięki rozluźnieniu mięśni i tkanek,

• Zniesienie obrzęków dzięki poprawie krążenia krwi i limfy,

• Przyspieszenie wchłaniania się krwiaków oraz wysięków

Plastry działają 24 godziny na dobę, czego nie czyni żadna inna forma terapii. Jednak należy pamiętać, że Kinesiology Taping stanowi jedynie uzupełnienie terapii prowadzonej przez fizjoterapeutę, podtrzymując jej efekty, co pozwala na osiągnięcie optymalnych rezultatów terapeutycznych.

Po więcej informacji zapraszamy do gabinetu Avalon Active - podczas bezpłatnej konsultacji z fizjoterapeutą ustalimy plan działania i wskażemy przyczynę Państwa dolegliwości.

Kontakt: Fundacja Avalon – Bezpośrednia Pomoc Niepełnosprawnym tel. 22 349 97 71 lub 796 324 328 lub mailowo: [email protected]

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>