Szydełko i pętelka… kilka słów o szczęściu i spełnieniu.

Zapraszamy Państwa do zapoznania się z wyrobami szydełkowymi Pani Barbary Surdel. Zachęcamy także do odwiedzenia osobistego profilu Podopiecznej (tutaj).

Od Autorki:

Mam na imię Barbara, mam 33 lata i malutką córeczkę. Niestety, w 2012 roku zdiagnozowano u mnie guza mózgu, ale walczę i nie poddaję się NIGDY!

Od zawsze interesowały mnie tzw. robótki ręczne. Zaczęło się od wyrobów na drutach jeszcze w czasach licealnych, poprzez haftowanie krzyżykowe obrazów, aż do mojego nowego odkrycia - szydełkowania. To pasja na całe życie, w którą wkładam całe serce, a przy tym dostaję cudowne uczucie jakim jest szczęście, spokój i spełnienie.

W Galerii prezentuję Państwu czapeczki wykonane na szydełku (dwie „Sowy”, „Robot”, „Śnieżna zima”, , „Wiosna”, "Monster", „Guziczki i kubonek"), koszyczek na szydełku („Trzy guziczki”), torebeczkę na szydełku („Modnisia”) oraz obraz zrobiony haftem krzyżykowym przedstawiający Pana Jezusa.