Żurowska Marta

Nazywam się Marta Żurawska. Jestem radosną, optymistycznie nastawioną do życia osobą. Zawsze wolę widzieć szklankę do polowy pełną. Zarówno prywatnie, jak i zawodowo robię to, co kocham. Pomagam ludziom spojrzeć na ich trudności z innej perspektywy i zacząć cieszyć się życiem – jestem psychologiem. Prywatnie jestem najszczęśliwszą żoną i mamą. Uwielbiam spacerować, wygrzewać się na słońcu, eksperymentować w kuchni, ale nade wszystko moją pasją są ludzie.

Od 6 miesiąca życia choruję na rdzeniowy zanik mięśni (SMA) typu II. Schorzenie to polega na braku impulsów nerwowych do mięśni szkieletowych, co powoduje postępujące osłabienie napięcia i siły mięśniowej. W skutek choroby poruszam się na elektrycznym wózku inwalidzkim i nawet moja ręka jest dla mnie zbyt ciężka, aby ją unieść. Niestety nie ma żadnego lekarstwa na rdzeniowy zanik mięśni. Jedynie systematyczna i fachowa rehabilitacja może chociaż trochę spowolnić przebieg choroby.

Każda pomoc finansowa będzie dla mnie olbrzymią pomocą. Środki, jakie zostaną mi przekazane wykorzystam na rehabilitację oraz sprzęt ortopedyczny.

1% podatku lub dowolne kwoty w postaci darowizny można wpłacać na konto FUNDACJI AVALON z dopiskiem Żurowska,187. Dziękuję z całego serca za każde wsparcie.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom