Zubrzycka Kasia

Kasia jest radosną, ciekawą świata, 12-letnią dziewczynką. Przeszła operację onkologiczną zaraz po urodzeniu. Lekarze wprawdzie ocalili jej życie, ale rozwija się dużo wolniej od rówieśników. Konsekwencją niedotlenienia mózgu jest wiele problemów neurologicznych: połowiczy niedowład ciała, wiotkość mięśni, ruchy mimowolne. Kasia nie mówi od urodzenia. To, co innym dzieciom przychodzi z łatwością, np. przedstawienie się, albo samodzielne napisanie literki – dla Kasi jest niemożliwe.

Kasia jest nieustannie rehabilitowana od pierwszych miesięcy życia, jest to szczególnie potrzebne teraz, kiedy szybko rośnie. Nasza córka uczy się w szkole dla dzieci z porażeniem mózgowym i sprzężoną niepełnosprawnością.

Mimo wielu problemów jest bardzo pogodnym i uczynnym dzieckiem o wielkim sercu; lubi pomagać innym, np. niechodzącym uczniom w swojej szkole.

Naszym marzeniem jest, aby kiedyś mogła żyć i komunikować się samodzielnie.

Przekazując 1% podatku, lub darowiznę Fundacji AVALON  z dopiskiem Zubrzycka,681 uczynicie Państwo ten cel bardziej realnym i spełnicie niejedno jej marzenie, za co bardzo dziękujemy.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom