Zopora Angelika

Angelika Zopora ma 5 lat, jest dzieckiem z zespołem downa. Gdy miała sześć miesięcy została odebrana biologicznym rodzicom i umieszczona w domu dziecka, gdzie spędziła ponad dwa lata. Nie została objęta w porę wczesnym wspomaganiem i opieką lekarską. Efektem jej długiego pobytu w placówce i braku miłości jest głęboka choroba sieroca i dodatkowe duże opóźnienia w rozwoju. Angelika nie mówi, uczy się dopiero podstawowych zachowań, jest uparta i bywa złośliwa, bo życie nauczyło ją, że trzeba walczyć o swoje.
Los sprawił ,że poznaliśmy ją i pokochaliśmy z całego serca, jesteśmy jej zastępczymi rodzicami od 1,5 roku, a każdy wspólnie spędzony dzień wnosi wiele dobrego dla niej i dla nas.
Angelika potrzebuje intensywnej kosztownej terapii logopedycznej, stymulowania rozwoju, rehabilitacji, dlatego teraz podejmujemy wszelkie działania wspomagające jej rozwój.

POMÓŻ NAM ZMIENIĆ ŻYCIE ANGELIKI NA LEPSZE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Zopora, 446 – uczynicie ją Państwo szczęśliwszą i zmienicie jej życie na lepsze.
Dziękujemy w imieniu Angeliki i własnym za wszelką pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom