Zaprzałka Grzegorz

Szanowni Państwo!

Mam na imię Grzegorz. Jestem niepełnosprawny od urodzenia. Cierpię na Dziecięce Porażenie Mózgowe. Mam niedowład kończyn górnych i dolnych oraz zamazaną wymowę. Mając 6 lat stanąłem po raz pierwszy na nogi, dzięki codziennej, systematycznej rehabilitacji. Samodzielnie chodzę słabo. Od 8 roku życia poruszałem się na trójkołowym rowerze. W 2010 roku przebyłem operację stawu prawego biodra. W ubiegłym roku w trakcie rehabilitacji doznałem urazu i cierpię na ból „Zespołu trzaskającego biodra”. Teraz poruszam się na elektrycznym wózku inwalidzkim. Moją pasją jest gra w szachy. Marzę o turniejach szachowych, o normalnym życiu, o pracy i o samodzielności.

Niestety – to tylko marzenia!

Jestem sprawny umysłowo, ale wymagam opieki innych osób w czynnościach dnia codziennego. Jak większość z Nas niepełnosprawnych, egzystuję z renty socjalnej i pomocy mojej Mamy. Sytuacja zdrowotna i finansowa zmusza mnie o zwrócenie się z prośbą o pomoc i wsparcie.

PODARUJ MI 1% SWOJEGO PODATKU!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Zaprzałka, 2924 pomagają mi Państwo w codziennej egzystencji, leczeniu bólu, niezbędnej rehabilitacji i spełnieniu chociaż jednego z moich wielu marzeń. Aby żyło mi się lepiej.

Dziękuję wszystkim!

Grzegorz Zaprzałka

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom