Zagórska Weronika

Weronika urodziła się jako zdrowe dziecko, jedno z bliźniąt. Do 6 roku życia rozwijała się prawidłowo, od tego czasu jednak zaczęły się pojawiać stopniowo narastające problemy – z mową, równowagą, koordynacją. Dziecko zamknęło się w sobie, wycofało z kontaktów z rówieśnikami, stało się drażliwe, płaczliwe. W 2007 r. u 8-letniej Weroniki zdiagnozowano rzadką chorobę metaboliczną – gangliozydozę GM1. Choroba ma charakter postępujący, obecnie nie ma na nią lekarstwa. Wierzymy jednak, że Weronika doczeka dnia, kiedy medycyna nie będzie wobec jej choroby bezradna. Rozpoczęliśmy walkę o jak największą sprawność dziecka. To walka, której nie wolno nam przerwać ani na moment i którą będziemy kontynuować do kiedy będzie trzeba. Obecnie Weronika ma duże problemy z mową, dają o sobie znać problemy neurologiczne, dysplazja kręgosłupowo-nasadowa. Potrzebuje pomocy drugiej osoby w codziennym funkcjonowaniu, ale, choć z trudem, cały czas mówi, chodzi, stara się być jak najbardziej samodzielna. I co najważniejsze – jest pogodna, wiecznie uśmiechnięta, otwarta i miła dla wszystkich, niewiarygodnie wprost dzielna. To jej postawa dodaje nam sił. Przed nami długa i pewnie niełatwa droga, ale dla tego dziecka warto przenosić góry.

PROSIMY O POMOC DLA WERONIKI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Zagórska, 2312 wesprzecie nas Państwo w opłaceniu niezbędnej i niestety drogiej rehabilitacji, konsultacji lekarskich, kosztownych badań, zaopatrzenia w sprzęt ortopedyczny i rehabilitacyjny.

Z góry dziękujemy za każdą pomoc!

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom