Zaciewski Rafał

Nazywam się Rafał Zaciewski, mieszkam w Warszawie. Od urodzenia choruję na postępujący zanik mięśni (Dystrofię mięśniową Duchenne’a). Choroba sprawia, że nie jestem w stanie wykonać samodzielnie praktycznie żadnej czynności, a jedyną możliwość przemieszczania się daje mi wózek inwalidzki. Wymagam całodobowej opieki osób trzecich we wszystkich czynnościach życia codziennego.

Pomimo tego jestem osobą bardzo otwartą na nowe znajomości, a oprócz tego optymistą z ogromnym poczuciem humoru (uwielbiam się śmiać) i osobą z dużym dystansem do siebie :) Staram się cieszyć nawet z rzeczy najdrobniejszych, lubię spędzać czas z ludźmi, interesuję się sportem (głównie piłką nożną, ale nie tylko), nie pogardzę także dobrym filmem, kocham słuchać muzyki :)

Moja choroba jest nieuleczalna i postępująca, a jedyną formą leczenia jest stała codzienna rehabilitacja (wiążę się ona z bardzo dużymi kosztami), zarówno w domu jak i na turnusach rehabilitacyjnych. Dlatego też bardzo proszę o wsparcie finansowe na leczenie, rehabilitację i sprzęt rehabilitacyjny, aby dalej móc walczyć z chorobą.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Zaciewski,1053 pomagacie mi Państwo w moich codziennych zmaganiach.

Z góry bardzo dziękuję za wsparcie :)

Rafał Zaciewski

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom