Worobiej Piotr

Piotr ma 21 lat. Adoptowaliśmy go, gdy miał 8 miesięcy. Okazało się, że Piotr cierpi na mózgowe porażenie dziecięce pod postacią niedowładu spastycznego czterokończynowego. Jest również osobą niesłyszącą, ma obustronny niedosłuch głębokiego stopnia. Nosi aparaty słuchowe, które umożliwiają mu kontakt z otoczeniem. Obecnie ma także kłopoty ze zdrowiem psychicznym. Stan zdrowia Piotra wymaga stałej opieki wielu specjalistów, codziennej pracy oraz rehabilitacji. Piotrek dzielnie zmaga się ze swoimi chorobami. Jednym ze sposobów walki z nimi jest realizowanie jego pasji - tworzenie makiet i budowli ze styropianu i tektury. Wszystkie te działania (wyjazdy do lekarzy, wyjazdy na rehabilitację, zakup i utrzymanie aparatów słuchowych, realizowanie pasji) mają pomóc Piotrowi w codziennej egzystencji oraz umożliwić realizację jego marzeń. Wymagają one dużych wydatków finansowych, na które nas już nie stać. Bardzo kochamy naszego syna i chcielibyśmy, by brak pieniędzy nie spowodował przerwania dalszej rehabilitacji i pogorszenia komfortu jego życia.

PAMIĘTAJ O MNIE WYPEŁNIAJĄC PIT

Szanowni Państwo, jeżeli tylko możecie przekażcie 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Worobiej,1001 pomagacie w ten sposób Państwo Piotrowi w codziennych zmaganiach z chorobą.

Za każdą wpłatę serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy - Maria, Paweł i PIOTR

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom