Wolschon Olivier

Olivier jest siedmiolatkiem, który niedawno poszedł do pierwszej klasy Szkoły Podstawowej numer 81 w Gdańsku Osowej. Wcześniej oczywiście uczęszczał w tej samej szkole do klasy "0".

Niestety nie nacieszył się zbyt długo pójściem do wymarzonej pierwszej klasy. Był na rozpoczęciu roku szkolnego, pochodził parę dni do szkoły, zdążył zapoznać się z nowymi rówieśnikami i nauczycielką, po czym stało sie coś, czego do tej pory nie jesteśmy w stanie zrozumieć. Po wielu wizytach na oddziale ratunkowym trafił do Szpitala Reumatologicznego w Sopocie. Stamtąd po dwóch dniach dzięki dobrej wiedzy i czujności lekarzy przekazano go do Kliniki Hematologii w Gdańsku, gdzie po szeregu nieprzyjemnych badań postawiono diagnozę - Białaczka.

Zastosowano sterydoterapię, a następnie chemioterapię. Jedno z rodziców musiało zrezygnować z pracy, aby móc stale opiekować się Olivierem, siedząc z nim na przemian: raz mama, raz tata. Olivier ma trzyletnią siostrę, która bardzo za nim tęskni. Leczenie to trwać będzie dwa lata. Rok pobytu w szpitalu z krótkimi przepustkami do domu, a kolejny rok w domu z częstymi wizytami w poradni hematologicznej w Gdańsku. Jak wiadomo wiąże się to z kosztami takimi jak koszty lekarstw, ponieważ nie wszystkie będą refundowane, koszty środków higieny, a nawet koszty transportu (ze względu na chorobę musi unikać transportu publicznego).

POMÓŻ OLIVIEROWI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Wolschon, 3773 pomagają Państwo Olivierowi mierzyć się z rzeczywistością. Za wszelką pomoc będziemy bardzo wdzięczni Pozdrawiam, Łukasz Wolschon.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom