Wojtaszek Artur

Zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc dla mojego synka chorego na autyzm wczesnodziecięcy. Arturek skończył 4 latka we wrześniu. Rozwój psychomotoryczny syna jest nieharmonijny i opóźniony. Chłopiec porusza się samodzielnie, jest sprawny fizycznie. Występują jednak zaburzenia koordynacji ruchowej. W znacznym stopniu opóźniona jest mowa czynna i bierna. Syn nie porozumiewa się werbalnie. Od niedawna imituje werbalnie samogłoski i niektóre wyrażenia dźwiękonaśladowcze. Artur ma trudności ze zrozumieniem kierowanych do niego komunikatów. Prosi o pomoc za pomocą gestów, prowadzi za rękę.

Rozwój Artura w ostatnim czasie przebiega jednak bardzo dynamicznie. Chłopiec nabył istotne dla rozwoju umiejętności, których wcześniej nie posiadał np. naśladowanie werbalne i niewerbalne. Wzrosło u niego poczucie sprawstwa. Jest coraz bardziej świadomy swojej woli i chce ją okazywać. Nie potrafi jednak wyrazić pragnień i emocji w sposób akceptowany społecznie. Artur niedawno przeszedł trening czystości. Pierwsze sukcesy pojawiły się bardzo szybko. Obecnie rzadko zgłasza potrzeby fizjologiczne, potrafi jednak samodzielnie skorzystać z ubikacji. Aby syn rozwijał się i nabywał nowe umiejętności wymaga intensywnych i systematycznych działań terapeutycznych: pedagogicznych, logopedycznych, integracji sensorycznej, terapii psychologicznej, które są bardzo kosztowne. Jako rodzic chciałabym by Artur mógł żyć i funkcjonować samodzielnie jako dorosły człowiek

POMÓŻ ARTUROWI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Wojtaszek, 3787 pomagają Państwo Arturowi uczyć się samodzielności. Z góry serdecznie dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom