Wojtas Piotr

Nazywam się Piotr Wojtas, jestem 31-letnim mieszkańcem Katowic, gdzie wraz z kochającą Żoną Martą wychowujemy naszego niespełna dwuletniego synka Jasia. Właściwie to Marta wychowuje Jasia, zajmuje się mną oraz prowadzi dom. Jest to spowodowane diagnozą, którą usłyszałem 16 kwietnia 2015 roku. Choruję na Ostrą Białaczkę Limfoblastyczną. Do tej pory przeszedłem 4 ciężkie chemioterapie, radioterapię oraz kolejną ciężką chemioterapię. Po tych zabiegach przeszczepiono mi szpik kostny od dawcy niespokrewnionego, co było kolejnym etapem leczenia. W chwili obecnej opuściłem szpital po trzech miesiącach spędzonych w izolatce. To jednak nie koniec mojej walki z chorobą. Mam zanik mięśni, który nie pozwala mi na swobodne poruszanie się, przez co jestem praktycznie całkowicie zależny od osób trzecich. Ponadto walczę z chorobą zwaną GvHD, czyli Przeszczep przeciw gospodarzowi, jednym z najpoważniejszych powikłań po przeszczepie. W chwili obecnej rozpocząłem kosztowną rehabilitację, aby choć trochę się usamodzielnić. Czeka mnie też seria wizyt i zabiegów u okulisty ze względu na pogarszający się wzrok oraz konsultacje dietetyczne wraz z zakupami odpowiednich produktów w celu wyleczenia jelit.

POMÓŻ MI STANĄĆ NA NOGI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Wojtas, 5543 wspieracie Państwo mój plan powrotu do zdrowia. Z góry dziękuję za okazane zaangażowanie i wsparcie, które pomoże mi postawić kolejny krok na drodze do zdrowia..

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom