Wojcieszek Oskar

Cześć, nazywam się Oskar, 2 lutego skończyłem 4 latka. Do niedawna byłem wesołym chłopczykiem, skorym do zabawy, uwielbiałem chodzić do przedszkola, malować obrazki, lepić z gliny… Często spędzałem czas u babci na wsi, bardzo lubię tam jeździć. Pewnego dnia mama zauważyła, że kuleję na nóżkę, ale jak prawdziwy mężczyzna byłem twardy i ukrywałem, że boli. Jednak po pewnym czasie ból był nie do zniesienia, nie pomagały już leki przeciwbólowe, więc Pani doktor skierowała mnie na badania krwi. Wyniki były bardzo złe. Musieliśmy jechać do szpitala. Bardzo się bałem i denerwowałem. Nie chciałem tam zostawać. Kilka tygodni trwało zanim lekarze postawili diagnozę: Neuroblastoma IV stopnia, guz nadnercza z przerzutami do węzłów chłonnych, kości (liczne kręgi kręgosłupa, miednica, kość krzyżowa, kości udowe, ramienne i piszczelowe) oraz szpiku kostnego, 30% szans na wyleczenie... Lekarze od samego początku nie ukrywali, że terapia będzie bardzo długa i ciężka. Nieważne, bylebym wyzdrowiał! Chciałbym pójść jak inne dzieci na plac zabaw, na sanki, ulepić bałwana. Niestety nie mogę. Jestem w trakcie megachemioterapii i ważne jest, bym nie złapał teraz żadnej infekcji. Byłem dwa razy na przepustce w domu, ale moje wyniki bardzo spadły i musiałem znowu wrócić na oddział. Pan doktor powiedział, że szpital będzie moim domem do końca tego roku. Jednak leczenie w Polsce nie gwarantuje całkowitego wyzdrowienia. Wujek dowiedział się, że istnieje terapia w niemieckiej Klinice, która zwiększy moje szanse na wyleczenie!!! Niestety koszt takiego leczenia to ok 140 000 euro.

To bardzo dużo, dlatego chciałem prosić o pomoc. Zebrane środki zostaną w całości przekazane na moje leczenie. Liczę na Ciebie!

Przekazując swój 1% lub darowiznę na konto Fundacji Avalon z dopiskiem Wojcieszek,2044 możesz uratować mi życie!

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom