Wojciechowski Janusz

W 2008 r. mój mąż został potrącony przez samochód. W wyniku tego zdarzenia Janusz doznał licznych obrażeń m.in. wieloodłamowego złamania kości piszczelowej, złamania żeber, urazu kręgosłupa, wielonarządowego urazu wewnętrznego oraz zapadnięcia płuc, co doprowadziło do niewydolności oddechowej. Jednak najgorszy w skutkach okazał się rozległy uraz mózgu. Po ciężkiej walce o jego życie i sześciu tygodniach śpiączki zaczął się żmudny proces rehabilitacji i leczenia, m.in. odleżyn, z którymi borykamy się do dziś. Mąż nie mówił, nie nawiązywał kontaktu wzrokowego i nie potrafił samodzielnie jeść. Dzięki ciągłym i żmudnym ćwiczeniom nad przywróceniem, przynajmniej częściowej, sprawności ruchowo-umysłowej widać znaczną poprawę. Jednak w dalszym ciągu Janusz nie odzyskał w pełni władz umysłowych. Obecnie stan jego zdrowia jest ustabilizowany, ale stale wymaga całodobowej opieki, leczenia oraz intensywnej i kosztownej rehabilitacji.

Dzięki darowiznom i 1% podatku udaje nam się zapewnić Januszowi ciągłość rehabilitacji. Co roku uczestniczy w turnusie rehabilitacyjnym oraz ma zapewnioną rehabilitację domową i potrzebny do niej sprzęt m.in. pionizator. Środki z 1% pozwalają nam pokryć również część wydatków na leki i środki pielęgnacyjne. W ostatnim czasie zakupiliśmy specjalistyczny podnośnik i nowy materac przeciwodleżynowy.

WSPOMÓŻ JANUSZA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowizny FUNDACJI AVALON z dopiskiem Wojciechowski, 1481 pomagają Państwo mojemu mężowi w powrocie do zdrowia. Będziemy wdzięczni za wszelką pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom