Wojciechowska Beata

To trudne pisać o sprawach, które chciałoby się zachować tylko dla siebie. Cały czas jest mi trudno uznać siebie za osobę chorą, jeszcze trudniej za potrzebującą pomocy. Od 2006 roku choruję na Stwardnienie Rozsiane a od 2012 roku choroba zaczęła bardzo szybko postępować. Mam niedowład nogi w związku z czym mam ogromne problemy w poruszaniu się. Wiele czynności sprawia mi trudność. Abym mogła funkcjonować, potrzebna jest mi rehabilitacja. Poruszam się przy pomocy kul i chciałabym aby tak zostało jak najdłużej, żeby niepełnosprawność nie była większa niż jest. Ta choroba to codzienna walka z bólem i zmęczeniem. Chciałabym móc skorzystać ze wszystkiego, co może dać mi szansę na to, że to ja będę rządzić swoim ciałem a nie choroba. Chociaż choroba zdemolowała moje życie zawodowe i rodzinne, to dostarczyła również wielu wzruszających chwil. Mam tu na myśli zwykłą ludzką życzliwość i chęć pomocy, jakiej doświadczyłam od wielu osób. Abym mogła funkcjonować, potrzebna jest mi rehabilitacja, co wiąże się z dużymi kosztami. Proszę o wsparcie. Pomoc ta jest dla mnie szansą na to, bym mogła jak najdłużej samodzielnie funkcjonować.

PROSZĘ O POMOC W WALCE O SAMODZIELNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Wojciechowska, 2122 pomożesz mi w mojej codziennej walce z chorobą.

Ten 1% nic Cię nie kosztuje-dla mnie znaczy bardzo wiele!

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom