Wojasiński Jakub

Kuba urodził się w 2007 roku. Jest radosnym, mądrym i kochanym dzieckiem. Zdiagnozowano  u niego obustronny odbiorczy niedosłuch. Od 1,5 roku życia Kuba nosi aparaty słuchowe na dwoje uszu. To dzięki nim usłyszał, nauczył się mówić i komunikować ze światem. Mówi niewyraźnie  a zrozumienie go wymaga uwagi. Teraz ma 8 lat i jest uczniem drugiej klasy. Kocha swoją szkołę  i cieszy się z każdego dnia. Chce, jak każde dziecko, bawić się, uczyć się i spędzać czas  z rówieśnikami. Niestety ciągłe infekcje górnych dróg oddechowych w znacznym stopniu pogłębiają jego niedosłuch. Kuba praktycznie nieprzerwanie przyjmuje leki aby zniwelować, ograniczyć powracające infekcje. Rok temu lekarze specjaliści stwierdzili, że słuch pogarsza się. Pewne rodzaje dźwięków, które Kuba wcześniej słyszał już są praktycznie dla niego niesłyszalne. Udało się zakwalifikować Kubę do wykonania jednostronnego implantu ślimakowego. Wszczepienie implantu pozwoli Kubie na lepsze, poprawne i wyraźniejsze słyszenie.  Konieczne, stałe wizyty u lekarzy specjalistów (związane z wyjazdami na znaczne odległości); nieprzerwanie stosowanie drogich leków, rehabilitacja oraz przyszła implantacja wymagają znacznych nakładów finansowych.

Prosimy o pomoc dla Kuby.

Za każdą okazaną pomoc jesteśmy ogromnie wdzięczni – Kuba wraz z rodzicami.

POMÓŻ KUBIE W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Wojasiński, 4979 pomagają Państwo Kubie w walce o lepsze jutro.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom