Wojasiński Jakub

Mój syn, Kuba, urodził się w 2007 roku.  Zdiagnozowano u niego obustronny odbiorczy niedosłuch. Od 1,5 roku życia Kuba nosi aparaty słuchowe na dwoje uszu. To dzięki nim usłyszał, nauczył się mówić i komunikować ze światem. Mówi niewyraźnie a zrozumienie go wymaga uwagi. Teraz ma 9 lat i jest uczniem trzeciej klasy. Kocha swoją szkołę i cieszy się z każdego dnia. Chce, jak każde dziecko, bawić się, uczyć się i spędzać czas z rówieśnikami. Niestety ciągłe infekcje górnych dróg oddechowych w znacznym stopniu pogłębiają jego niedosłuch. Kuba praktycznie nieprzerwanie przyjmuje leki aby zniwelować, ograniczyć powracające infekcje. Po licznych badaniach lekarze orzekli, że słuch mu jeszcze bardziej pogarsza się.

13.12.2016 r. Kuba przeszedł operację wszczepienia implantu ślimakowego prawego ucha. Obecnie jesteśmy na etapie rehabilitacji, stopniowego oswajania mózgu z nowymi doznaniami słuchowymi. Efekty rehabilitacji będą  widoczne za kilka miesięcy. W czasie całości programu rehabilitacyjnego konieczne są wizyty u specjalistów lekarzy, stała opieka logopedyczna. Wiąże to się z kosztownymi wyjazdami. Sama obsługa implantu wymaga też znacznych nakładów finansowych – baterie, akcesoria, ubezpieczenie urządzenia.

POMÓŻ KUBIE W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Wojasiński, 4979 pomagają Państwo Kubie w walce o lepsze jutro oraz wspierają codzienne funkcjonowanie Syna.

Za każdą okazaną pomoc jesteśmy ogromnie wdzięczni i serdecznie dziękujemy.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2017. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom