Witos-Eze Dagmara

Nazywam się Dagmara Witos-Eze, mam 34 lata. Gdy miałam 12 lat, zachorowałam na wirusowe zapalenie rdzenia kręgowego. Skutkiem tej choroby jest całkowity niedowład lewej nogi oraz osłabienie prawej. Chodzę przy pomocy kuli, a na dłuższych dystansach korzystam z wózka.

Pomimo mojej niepełnosprawności nie poddaję się - jestem osobą bardzo aktywną i towarzyską. Pracuję, jestem mamą, uprawiam szermierkę na wózku, jestem florecistką i szpadzistką; m.in. brązową medalistką Paraolimpiady w Atenach oraz wielokrotną medalistką Mistrzostw Świata i Europy. Sport pozwala mi osiągać kolejne sukcesy i realizować marzenia, ale jest też dla mnie pewną formą rehabilitacji. Swoją postawą staram się na co dzień udowadniać, że niemożliwe jest możliwe.

POMÓŻ MI OSIĄGAĆ KOLEJNE SUKCESY!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Witos-Eze,1971 wspieracie mnie Państwo w moich codziennych zmaganiach, moją rehabilitację i możliwość samodzielnego funkcjonowania.

Wszystkim darczyńcom serdecznie dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom