Wiśniewska Dorota

Dorotka jest cudownym, milczącym aniołem. Ma Zespół Retta, genetyczną chorobę ze spektrum autyzmu, która jest nieuleczalna. Ta bezwzględna przypadłość odbiera naszej Stokrotce możliwość wykonywania celowych ruchów rąk, zdolność mówienia, z czasem najprawdopodobniej przestanie chodzić, nigdy nie będzie samodzielna. Jednak Dorotka w miarę postępu choroby wykazuje coraz większą ciekawość świata. Uwielbia swoje przedszkole, panie terapeutki i dzieci, podczas hipoterapii jej oczy błyszczą ze szczęścia światłem tysiąca gwiazd, a rozkoszny chichot rozmiękcza każde serce.

Obecnie Dorotka ma 4 lata, intensywna terapia i ścisła dieta spowolniają postęp choroby. Niestety jest stale pieluchowana, nie mówi i wciąż nie potrafi się z nami skomunikować. Jednak w jej dużych, orzechowych oczach widać mądrość i chęć czerpania z życia wszystkiego, co najlepsze. Dzięki Państwa wsparciu mamy możliwość rehabilitacji córki i nauki alternatywnej metody komunikacji.

POMÓŻ DOROTCE W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując darowiznę lub 1% podatku na rzecz Fundacji AVALON z dopiskiem Wiśniewska, 2713 pomagacie Państwo Dorotce żyć prawie normalnie.

Za każdą pomoc serdecznie dziękujemy.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom