Wiśniewska Agnieszka

Nazywam się Agnieszka Wiśniewska. Choruję na dystrofię mięśniową od trzeciego roku życia. Różne są odmiany dystrofii. W moim przypadku była to lżejsza postać chorobowa. Przez wiele lat chodziłam o własnych siłach i byłam samodzielna w codziennych podstawowych czynnościach. Jednak z czasem na skutek poważnej infekcji, kontuzji i długiego unieruchomienia w łóżku, mięśnie stały się osłabione. Więc obecnie poruszam się na wózku i jestem całkowicie uzależniona od pomocy i opieki innych osób. Niestety, wózek nie ułatwia mi życia, bo nie mogę sama wstać z pozycji siedzącej i nie jestem zdolna do samoobsługi. Pod koniec stycznia 2018 roku zmarł mój tata i zostałam tylko z mamą. Szczególnie teraz chciałabym odzyskać dawną sprawność, bym mogła radzić sobie w codzienności i być pomocna dla mamy.

Obecnie pojawiła się nadzieja na mój powrót do stanu sprawności i samodzielności. Jest to terapia egzoszkieletem HAL w Kierszku, k. Konstancina, która trwa 3 miesiące. Koszt miesięcznej terapii dla mnie wynosi 55.000 zł, plus koszty dla osoby opiekującej się mną (100 zł za jeden dzień). Nie ma refundacji przez NFZ. Mam już ustalony termin terapii - na lipiec 2018r. Terapia z wykorzystaniem HAL /japońskiej produkcji, bardzo lekki/ - jest nową metodą rehabilitacji i jest wskazana dla osób z dystrofią mięśniową.

Szczegóły na: https://constancecare.pl/hal/ oraz na: www.youtube.com/watch?v=cAPxmUR23Mg

Mam duże szanse na poprawę zdrowia, ponieważ mam zachowaną minimalną funkcję kończyn dolnych, czucie mam prawidłowe i przy pomocy rehabilitanta potrafię przejść przez pokój. Bardzo chciałabym skorzystać z tej terapii, lecz nie mam na to środków. Dlatego zwracam się do Państwa o wsparcie finansowe. Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji  Avalon  z dopiskiem  Wiśniewska, 4868 pomożecie mi odzyskać sprawność i samodzielność oraz wesprzecie moje codzienne funkcjonowanie. Z góry dziękuję za każdy dar serca.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu