Winkler-Markiewicz Joanna

Od 18 lat borykam się z poważną chorobą genetyczną - Malformacją Chiari typ I ,która polega na przemieszczeniu struktur tyłomózgowia (móżdżku i pnia mózgu) przez otwór potyliczny wielki do kanału kręgowego. Uciśnięcie móżdżku powoduje zaburzenia przepływu płynu mózgowo-rdzeniowego ,co powoduje szereg objawów neurologicznych takich jak: problemy z równowagą , koordynacją ruchów, zaburzenia chodu, niezborność ruchu oraz obniżone napięcie mięśniowe, osłabienie kończyn, bóle i zawroty głowy, zaburzenia oddychania i widzenia (podwójne widzenie, oczopląs) W 2000r. przeszłam operację odbarczenia migdałków móżdżku co ułatwiło cyrkulację płynu mózgowo-rdzeniowego, nie zatrzymało jednak postępu choroby. Szansą na zatrzymanie postępu choroby jest operacja neurochirurgiczna w Instytucie Chiari w Barcelonie ,do której się zakwalifikowałam. Niestety koszt tej operacji przekracza moje możliwości finansowe i nie pozwala mi na całkowite pokrycie tej kwoty (15.200 euro).

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku dochodowego lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Winkler-Markiewicz, 2282 dajecie mi Państwo nadzieję na powrót do zdrowia i prowadzenie normalnego życia, za co z góry bardzo dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom