Winiarski Artur

Mam na imię Artur. Gdy byłem dzieckiem, wykryto u mnie nieuleczalną chorobę, jaką jest zanik mięśni. Choroba postępuje i wymaga systematycznej rehabilitacji. 4 lata temu spowodowała, że jedyna możliwość poruszania się bez widma upadku przy źle postawionym kroku to wózek, który przy pomocy ludzi dobrego serca i PFRON otrzymałem. Jest to jednak zarazem spory, a także niewielki krok do tego, by funkcjonować samodzielnie i nie uzależniać swojego każdego dnia od pomocy innych.
4 lata swojego życia spędziłem w Policach, w  szkole która zapewniła mi opiekę medyczną i rehabilitację, a także oprócz tego edukację. Tam poznałem ludzi, którzy są tacy jak ja. Dzięki nim uświadomiłem sobie, że przez chorobę nie powinienem się zamykać na innych ludzi i życie. Niestety wszystko co dobre kiedyś się kończy. Ze szkoły i internatu, przystosowanych architektonicznie dla osób niepełnosprawnych musiałem powrócić do domu.
Tu niestety nie jest idealnie. Przy wielu codziennych czynnościach musze prosić o pomoc domowników, co jest dla mnie dużą przeszkodą i ogranicza moją samodzielność. Przystosowanie domu do tego, bym mógł się swobodnie poruszać, bym nie musiał prosić o pomoc przy prysznicu czy przy wyjściu z domu wymaga sporego nakładu finansowego. Na to jednak nie mogę sobie pozwolić…
Chciałbym zwrócić się do Was o pomoc w realizacji mojego marzenia, którym jest możliwość normalnego funkcjonowania we własnym domu oraz możliwość systematycznej rehabilitacji. Pozwoli mi to na samodzielność, która jest dla mnie niesamowicie ważna.
Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Winiarski, 1661 pomagacie mi Państwo w realizacji moich marzeń.
Wszystkim ludziom o dobrym sercu serdecznie dziękuję.
Artur Winiarski

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom