Wietrak Dominik

Był piękny lipcowy dzień 2002 roku, razem z grupą przyjaciół wybrałem się nad Jeziorko Czerniakowskie w Warszawie. Skoczyłem na tzw. fale….i zostałem w wodzie….Przed rozpoczęciem sezonu letniego dno Jeziorka było równane przez pogłębiarki. Roboty miały zapewnić kąpiącym się plażowiczom większe bezpieczeństwo. Oczyścić i wyrównać dno. Niestety, ktoś odwalił fuszerkę. W miejscu wyznaczonym na kąpielisko, pod wodą pozostała pryzma piachu. To właśnie w nią uderzyłem głową. Skok do wody zajmuje ułamek sekundy…. Przez tę chwilę nawet nie zdążysz pomyśleć, że coś się może stać. A później czujesz tylko, jak przez ciało biegnie błyskawica, coś na kształt silnego kopnięcia prądem. Nie możesz się ruszyć. Umysł jest sprawny, ale nie rozumiesz tego co się wydarzyło. Nie rozumiesz, bo nic cię nie boli. Trwasz w bezruchu i czekasz, że to wszystko minie. Nie minęło, ale minęło blisko 13 lat od tego wypadku i dziś staram się żyć najnormalniej jak to tylko możliwe. Mam wspaniałą rodzinę, wychowuję syna. Pochłonął mnie sport – trenuję rugby na wózkach i to on daje mi siłę na co dzień. Dzięki Waszemu wsparciu, mogę się rozwijać, trenować. Waszapomoc pozwala mi na sfinansowanie transportu na treningi i drobnego sprzętu.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Wietrak, 1176 wesprzecie moją rehabilitację i rozwój sportowy.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2017. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom