Wiercińska Katarzyna

Byłam zdrową, samodzielną, pełną  radości kobietą, prowadzącą aktywny tryb życia; lubię trekking, jazdę na nartach; W   14 listopadzie 2007 roku przeszłam niedokrwienny udar mózgu, którego skutkiem jest połowiczny, prawostronny niedowład, oraz afazja motoryczno-sensoryczna.
Po zaawansowanej pracy z zespołami terapeutyczno-lekarskimi i logopedami znów potrafię poruszać się samodzielnie, z wykorzystaniem zewnętrznego podparcia w postaci kuli, nauczyłam się od podstaw mówić i pisać w stopniu, który umożliwia mi komunikowanie się z innymi ludźmi, ale przede mną jeszcze ogrom pracy. Wzmożone napięcie mięśniowe sprawia, że prawa  ręka i noga nie odzyskały funkcji. Od momentu udaru, na ile to możliwe, intensywnie rehabilituję się w różnych ośrodkach, jednak większość placówek w Polsce nie zapewnia wystarczającej ilości godzin terapii. Jedynie ze wsparciem specjalistycznej indywidualnej, lecz niestety kosztownej rehabilitacji metodami neurofizjologicznymi mam szanse na samodzielne funkcjonowanie i powrót do pracy zawodowej. Moim marzeniem jest możliwość prowadzenia niezależnego życia.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Wiercińska, 339 wspieracie Państwo mój plan powrotu do zdrowia.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom