Wieloch Tomasz

Pragniemy zwrócić się do wszystkich wrażliwych osób o poświęcenie jej chwili uwagi. Chcemy krótko przedstawić historię Tomka Wielocha, naszego Przyjaciela, mieszkańca Domu Pomocy Społecznej w Krakowie.

Tomasz ma dzisiaj 38 lat, spory bagaż bolesnych doświadczeń, ale dzięki swojemu uporowi oraz pomocy dobrych, często nieznanych ludzi, wiele wypracowanych marzeń. Cierpi na dziecięce porażenie mózgowe, w wyniku którego porusza się na wózku inwalidzkim i cały czas walczy z bolesną spastyką mięśni. Jego prawdziwy dramat rozpoczął się gdy miał kilkanaście lat - decyzją rodziny został umieszczony w Domu Pomocy Społecznej i zapomniany. Nie poddał się. Zdeterminowany podjął naukę w liceum, w 2006 roku zdał maturę, a w 2011 obronił licencjat w Papieskiej Akademii Teologicznej. Dziś Tomasz studiuje w Akademii Ignatianum, uśmiecha się. Wierzy, że jego upór i postęp medycyny pozwolą mu kiedyś stanąć na nogach. Póki co walczy z własnymi słabościami na szpitalnych oddziałach rehabilitacyjnych lub wyszywając wzory na obrusach w ramach terapii zajęciowej, aby choć odrobinę usprawnić ręce.

Prosimy wszystkich, których tak jak nas urzekła historia Tomasza, o wsparcie w jego dalszej rehabilitacji.

POMÓŻ TOMASZOWI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Wieloch, 1391 pomagacie Państwo Tomaszowi w jego codziennych zmaganiach.

Z góry dziękujemy za pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom