Widurski Zbigniew

Jestem Zbyszek. Będąc dzieckiem przeszedłem dwie operacje na kręgosłup na oddziale ortopedycznym we Wrocławiu. Przy drugim zabiegu straciłem czucie i przestałem chodzić. Byłem sparaliżowany i dowiedziałem się co to jest spastyka. W tym czasie nie było w Polsce takich urządzeń jak tomograf czy rezonans magnetyczny. Niecały rok od drugiej operacji stał się cud – odzyskałem czucie i zacząłem chodzić (na zdjęciu mogą Państwo zobaczyć mnie w tym czasie). Spastykę mam do tej pory.

Ukończyłem szkołę średnią, podjąłem pracę, niestety tylko na 6 lat. Potem nastąpił nagły zwrot w chorobie: paraliż, brak czucia i wylądowałem na wózku inwalidzkim. W 1987 r. przeszedłem trzeci zabieg na kręgosłup, po ponad rocznym oczekiwaniu na miejsce na oddziale. Teraz będąc paraplegikiem- inwalidą pierwszej grupy zmuszony jestem wydawać większe środki pieniężne na zakup i naprawę sprzętu ortopedycznego, leki, codzienne życie oraz ciągłą rehabilitację.

PROSZĘ O POMOC W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Widurski, 2820 pomagają mi Państwo w moich codziennych zmaganiach.

Z góry dziękuję za pomoc

Zbyszek Widurski

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom