Wędołowska Oliwia

Mam na imię Mariola (40 lat). Moja 8-letnia córka Oliwia 4 lata temu zachorowała na astmę oskrzelową. Okazało się, że choruje na nią od urodzenia, ale lekarze wcześniej nie rozpoznali choroby. Gdy Oliwia przestała chodzić, znalazła się w szpitalu. Okazało się, że ma zapalenie stawów spowodowane astmą. Nieleczona astma doprowadziła także do silnej alergii. Obecnie Oliwia bierze lekarstwa wziewne. Mimo to często ma problemy z oddychaniem, bardzo się dusi, niekiedy ma problemy z chodzeniem – wtedy nawet przez tydzień nie może wstać z łóżka. Oliwia często przebywa w szpitalach, gdyż musi odbywać specjalne leczenie.

Ja choruję na twardzinę układową. Jest to choroba, która atakuje skórę oraz narządy wewnątrz organizmu. Zmiany prowadzą do włóknień i twardnienia narządów w organizmie. Jest to rzadka choroba, wciąż nie wiadomo, jak ją leczyć. Z tego względu często prowadzone jest leczenie eksperymentalne, generujące znaczne koszty. W moim przypadku choroba postępuje. Zaatakowany mam przewód pokarmowy, płuca, układ krwionośny. W związku z tym nie mogę połykać, puchną i sztywnieją mi dłonie. Problem sprawia mi wykonywanie nawet najprostszych czynności dnia codziennego.

Mieszkamy z Oliwią w 1-pokojowym mieszkaniu (20 m²). W mieszkaniu panuje wilgoć, co nie sprzyja zdrowiu córki. Nie mam renty, sama wychowuję dziecko, jego ojciec nie łoży na utrzymanie. Dlatego pomimo choroby pracuję. Przy moim stanie zdrowia udało mi się jedynie znaleźć pracę fizyczną. Staram się dać Oliwce wszystko to, co mogę, by w jej wspomnieniach z dzieciństwa przeważała radość, a nie smutek związany z kolejnymi pobytami w szpitalach. Naszym marzeniem są wspólne wakacje nad morzem. Mam nadzieję, że pewnego dnia też dzięki Państwa pomocy uda się nam je spełnić.

Uprzejmie prosimy o wsparcie finansowe, które przeznaczymy na potrzebne lekarstwa oraz rehabilitację. Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Oliwia Wędołowska, 2161 dajecie nam Państwo ogromne wsparcie. Z góry dziękujemy za wszelką pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom