Wcisło Patryk

Na wstępie bardzo dziękujemy wszystkim, którzy przez ostatnie lata obdarzają nas zaufaniem i przekazują 1% podatku na konto fundacji dla naszego syna Patryka, u którego  w listopadzie 2012 roku - wtedy 2 i pół letniego - zdiagnozowano CUKRZYCĘ typu I i CELIAKIĘ. Zgodnie z założeniem wszystkie zebrane pieniądze przeznaczamy na to, żeby życie Patryka z chorobą było jak najbardziej komfortowe i zbliżone do życia innych dzieci. Ponieważ przy połączeniu cukrzycy i ścisłej diety bezglutenowej, jaka jest wymagana przy  celiakii, utrzymanie prawidłowej glikemii u dziecka jest bardzo trudne, bardzo pomocnym okazuję się system ciągłego monitorowania glikemii, tzw. sensor. Urządzenie to sprawdza poziom cukru we krwi co 5 minut, dając obraz tego co dzieje się w organizmie dziecka i pozwala nam zapanować nad dużymi wahaniami glikemii, które są bardzo szkodliwe. I co najważniejsze ogranicza ilość pomiarów, czyli nakłuć paluszków z ok. 12 do 2 na dobę. Niestety sensor, jak każde urządzenie, posiada również wadę - jest nią cena. Miesięczna eksploatacja to koszt ok. 850 zł. Przy kosztownej diecie bezglutenowej oraz kosztach związanych z cukrzycą,  jest to kwota dla nas zbyt wysoka. Dlatego nieprzerwanie zwracamy się z ogromną prośbą o pomoc w postaci przekazania 1% podatku należnego na rzecz organizacji pożytku publicznego.

TEN GEST NIC NIE KOSZTUJE A PATRYKOWI POZWALA BARDZIEJ ZBLIŻYĆ SIĘ DO NORMALNEGO ŻYCIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Wcisło, 2951 pomagają Państwo w naszych codziennych zmaganiach. Za wszelką okazaną nam pomoc z góry dziękujemy - Rodzice pięcioletniego Patryka, Elżbieta i Sylwester Wcisło

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom