Waszkiewicz Izabela

Izabela urodziła się 11.09.1996 roku. Na początku jej rozwój nie budził żadnych zastrzeżeń. Jednak około 10. miesiąca życia Izabela stała się bardziej apatyczna, mniej ruchliwa, przestała gaworzyć. Jej rozwój zatrzymał się. Zaczęła się nasza wędrówka po szpitalach, poradniach specjalistycznych. Iza pomimo swojego młodego wieku przeszła setki badań i operacji. Pomimo tego, że jest pod opieką dziewięciu Poradni Specjalistycznych nikt nic nie wie. Nie ma postawionej jednoznacznej diagnozy. Iza jest dzieckiem z opóźnieniem rozwoju psycho-ruchowego, z niedowładem spastycznym czterokończynowym, ze zniekształceniem układu mięśniowo-kostnego. Ponadto ma duże problemy ze zwężającym się przełykiem. Nie chodzi samodzielnie, nie mówi, nie sygnalizuje potrzeb fizjologicznych. Wymaga stałej opieki i pomocy w czynnościach dnia codziennego. W jej przypadku istnieje konieczność długotrwałej i systematycznej rehabilitacji, niezbędnej do prawidłowego rozwoju fizycznego. Izabela bardzo cieszy się życiem. Jest ciepłą i otwartą na ludzi dziewczynką. Nasze starania mają na celu pomóc naszemu dziecku, aby jej życie, pomimo niepełnosprawności było łatwiejsze. Wyjazdy na rehabilitację, wizyty u specjalistów, turnusy usprawniające wiążą się z wysokimi kosztami. Zwracamy się do Państwa o pomoc w dofinansowaniu rehabilitacji, niezbędnej do dalszej egzystencji naszej córki.

PROSIMY O POMOC W NASZYCH CODZINNYCH ZMAGANIACH Z CHOROBĄ CÓRKI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Waszkiewicz, 1714 wspieracie nas Państwo w naszych codziennych zmaganiach z chorobą naszej  córki. Wyrażając Państwu ogromną wdzięczność za każdą wpłatę, pozostajemy z wyrazami szacunku.

Ewa i Grzegorz Waszkiewicz

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom