Wasilewski Miłosz

Miłosz ma 2,5 roku i od roku żyje z wyrokiem SMA- rdzeniowy zanik mięśni.
Miłosz nie chodzi i nigdy nie chodził samodzielnie. Niestety od dłuższego czasu nie może się już podnieść do pozycji stojącej oraz bardzo dużo problemów sprawia mu podniesienie się do siadu.. Postawiony stoi ładnie i chętnie chodzi przy podparciu- co jest zasługą wielu godzin rehabilitacji..
Na dzień dzisiejszy nie ma leku na SMA.
Aby zatrzymać postęp choroby i nie dopuścić do zanikania kolejnych partii mięśniowych, Miłoszek rehabilitowany jest codziennie po 2 h przez terapeutów i dodatkowo wykonujemy sporo pracy w domu. Miłosz jeździ na basen, na masaże- tylko dzięki tym wszystkim ćwiczeniom i wyjazdom na turnusy rehabilitacyjne stan Miłoszka jest zadowalający na dzień dzisiejszy.
Taka rehabilitacja to ogromne koszty, NFZ refunduje tylko 1h ćwiczeń tygodniowo- gdzie przy tego typu chorobie mięśnie muszą pracować cały czas, aby nie ulec zanikowi. Jesteśmy zdeterminowani i robimy wszystko, aby Miłosza stan się nie pogarszał. Obecnie kładziemy ogromny nacisk na terapię kręgosłupa, który niestety najbardziej narażony jest na skrzywienia, skoliozy- gdyż mięśnie szkieletowe zanikają najszybciej.. w najbliższym czasie czeka nas wymiana fotelika samochodowego na specjalistyczny i przystosowany dla dzieci z SMA- tak aby wszystkie nasze wyjazdy na rehabilitacje, turnusy, konsultacje były w pełni bezpieczne dla jego kręgosłupa.
Miłosz WALCZY i my wraz z nim! Nie poddamy się i nie pozwolimy, aby choroba zabrała Mu dzieciństwo i godne życie! Każde wsparcie ludzi dobrego serca to dar dla nas, to motywacja do dalszej walki. To kropla w morzu ogromnych potrzeb, aby sprostać codzienności z SMA.

POMÓŻ MIŁOSZOWI W WALCE O SAMODZIELNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Wasilewski, 5223 pomagacie Państwo Miłoszowi w walce o samodzielne i lepsze życie.

Rachunek walutowy EUR:
IBAN: PL07 1600 1286 0003 0031 8642 6021
Rachunek walutowy USD:
IBAN: PL77 1600 1286 0003 0031 8642 6022
Rachunek dla przelewów zagranicznych w innych niż EUR I USD walutach:
IBAN: PL62 1600 1286 0003 0031 8642 6001
Z góry dziękujemy za pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom